Engellilerin el emeği göz nuru eserleri görücüye çıktı

Pamukkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki vatandaşların boş zamanlarını değerlendirdiği 8 ayrı daldaki kurslarda sona yaklaşıldı. Koronavirüs tedbirlerinin alınarak yaz döneminde açılan kurslara ilgi yüksek oldu. Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, kursa katılanları ziyaret etti, el emeğiyle yapılan eserleri inceledi. Kursiyerlere sertifikaları da teslim eden Örki, kadınları ve engellileri kutladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, halkın her kesimine yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Başta el sanatları olmak üzere, yabancı dil kursları, işaret dili, diksiyon, halk oyunları ve ebru gibi dallarda yaz aylarını kapsayan yaz dönemi kursları açmıştık. Koronavirüs önlemlerini sıkı sıkıya aldığımız kurslar yavaş yavaş tamamlanıyor. Kadınlar ve engelliler için açılan el sanatları kursunun yanında ipek böceği kozasından çiçek yapımı kursuna katılan kursiyerlerimizin el emekleri gerçekten görülmeye değer. Özellikle el sanatları öz kültürümüzde yerini alan ve bize atalarımızdan miras kalan bir uğraş" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79