14 Mart 2022 evde bakım maaşı yatan iller güncel ve tam liste

14 MART 2022 EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER EKSİKSİZ VE TAM LİSTESİ

Evde bakım parası Mart ödemeleri 13 Mart Pazar günü toplam 18 ilde tamamlanmıştı. 14 Mart Pazartesi günü yapılan dört il ödemesi ile bugün toplam 22 ilde bakıma muhtaç aylığı ödemeleri tamamlandı. Bugün ödenen tutarla birlikte güncel engelli bakım aylığı yatan iller listesi şu şekilde değişti:

* Tokat

* Kırşehir

* Bolu

* Osmaniye

* Ordu

* Afyonkarahisar

* Hatay

* Çanakkale

* Aksaray

* İzmir

* Antalya

* Diyarbakır

* Ankara

* Kırıkkale

* Balıkesir

* İstanbul

* Konya

* Kocaeli

* Şanlıurfa

* Niğde

* Bilecik

* Uşak

22 İLDE 2354 TL HESAPTA!

Bugün hesaplara aktarılan ödemeler ile birlikte bakıma muhtaç aylıklarında toplam 22 ile sayısına ulaşıldı. Hak sahiplerine üç kritere göre ödenen engelli bakım paraları, yeni yılla birlikte zamlanarak 2.354 TL’ye ulaştı. Engelli bakım aylığı başvuru şartları arasında yer alan gelir şartı ise son asgari ücret zammı ile birlikte 2.835,60 TL’ye yükseldi.

ENGELLİ BAKIM PARASI KİMLER ALABİLİR?

Engelli bakım aylığı hak sahipliği belirlenirken üç şart aranmaktadır. Engelli yakınının bakımını üstlenenler için Bakanlık tarafından yapılan ödemelerde hak sahipliği için şu üç şart aranır:

* Devlet hastanelerinden alınmış ve “Ağır Engelli” ibaresi işaretli olan sağlık raporu (Engellilik şartı)

* Bakımı üstlenilen engelli bireyin yeme ve içme gibi temel ve yaşamsal ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor olması (Bakıma muhtaçlık kriteri)

* Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden (2.835 TL) az olması (Gelir şartı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79