4 günlük tatil

Merkezi Avcılar’da olan İstanbul üçüncü bölgenin en aktif ve başarılı STK’sı olarak kabul edilen Avcılar Engelliler Derneği (AVENDER) yine önemli bir çalışmaya imza attı.

İnsanların pandemi nedeniyle sokağa çıkmaya cesaret edemediği bu günlerde yaklaşık 80 engelli ve ailesini tatile çıkaran AVENDER yöneticileri büyük bir sosyal projeye daha imza attı.

İstanbul Kahveciler Odası Başkanı Serdar Erşahin’in destekleriyle Şarköy Beyaz Balina Otel’de 4 gün konaklayan engellileri ve ailelerini yıllardır özlem duyduğu tatil düşüncelerini de gerçekleştirmiş oldu.

VARDAR, ‘DESTEKÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ’

Bu önemli ve zor organizasyon sonrasında açıklamalarda bulunan Avcılar Engelliler Dernek Başkanı Ahmet Vardar, ‘Gerçekten bırakın İstanbul’u Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza attık. AVENDER olarak 3 gece 4 gün boyunca 25 engelli ve ailesini Şarköy Beyaz Balina Otelde ağırladık.  Pandemi sürecinde eve hapsolan bu özel insanlarımızın mutluluğu görülmeye değerdi. Deniz, doğa, gezi ve tren seyahatleri engellileri ve aileleri gerçekten çok mutlu etti. Bu doğrultuda emeği geçen İstanbul Kahveciler Odası Başkanı Serdar Erşahin ve ulaşımda da gönül dostlarına şükranlarımı sunarım’ dedi.

‘BİR ELDE SEN VER TUTUNSUNLAR HAYATA’ PROJESİ DEKTEK BULDU

Bu organizasyonu ‘Bir Elde Sen Ver Tutunsunlar Hayata’ projesi kapsamında gerçekleştiren AVENDER yönetimine en büyük desteği İstanbul Kahveciler Odası’ndan görmüş. Oda Başkanı Serdar Erşahin kendilerine ait olan Şarköy Beyaz Balina Otel’de engelli misafirlerini ve ailelerini 4 gün ağırlayarak proje büyük destek verdi.

Yine Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var projenin destekçileri arasında oldu. Engellileri makamında ağırlayan, onların otelde ki organizasyonuna katılarak birlikte pasta kesen Alpay Var, engellileri ve ailelerini trenle şehri gezdirerek önemli bir jeste imza attı.

Gördükleri ilgi ve destekten dolayı mutlu olduklarını belirten AVENDER Başkanı Ahmet Vardar, ‘Bu etkinlikte ki amacımız özel çocuklarımızın topluma karışmasında ve toplumla barışmasında vesile olmaktı. Ailelerin yükünü hafifletmek, çocuklarımızın mutluluğu, ailelerin uzun süredir yapmayı planladığı ama imkanları nedeniyle yapamadığı tatillerine kavuşmalarını sağlamaktı. Ayrıca çok önemli bir projeyi Şarköy’den başlatmayı hedefledik. Projemizin adı ‘Bir Elde Sen Ver Tutunsunlar Hayata.’ Bu projemizde esnafların, kobilerin, iş adamlarının projeye dahil olmalarını ve ‘bizde bu projede varız’ demelerini umuyoruz. Bu projeye destek olmak demek engellileri sosyalleştirmek ve topluma kazandırmak demek. Unutmayın her insan bir engelli adayıdır. Bu bilinçle hareket ettiğimiz sürece büyük projelere imza atacağımızı düşünüyorum’ diyerek projeye katkı sunanlara bir kez daha teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Engelli TatilAVENDER
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79