Ağustos ayı ödemelerinin hangi tarihte ödeneceği açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nakdi ücret desteği alanların beklediği haberi verdi. Ödemelerin 8 Eylül'den itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacağını açıklayan Bakan Selçuk, ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını anımsattı. Sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemeleri ise PTT aracılığıyla yapılacak.

T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE YATIRILACAK

Bakan Selçuk "Ücretsiz izne ayrılan işçilerin nakdi ücret desteği ödemeleri T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi 0-2-4 olanlara 8 Eylül'de, 6-8 olanlara 9 Eylül'de yapılacak" ifadelerini kullandı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Koronavirüs sürecinde işten çıkarmalar yasak olduğu için ücretsiz izne çıkartılan işçilere her ay nakdi ücret desteği ödemesi yapılıyor. Nakdi ücret desteği olarak bilinen ücretsiz izin maaş desteği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ücretsiz izne ayrılan çalışanların hesaplarına yatırılıyor. Aylık nakdi ücret desteği 1.177 TL olmakla birlikte 8,93 TL'lik damga vergisi düşüldükten sonra net 1.168 TL olarak ödeniyor.

Son Dakika: Ağustos ayı nakdi ücret desteği ödemeleri 8 Eylül'de başlayacak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mukremin ev 4 yıl önce

Ben zordurumdayim yardimci olurmusunuz

Avatar
Musa bozdemir 4 yıl önce

Çok zor durumdayım yardım bekliyorum

Avatar
Peyrüze 4 yıl önce

çok zor durumdayim

Avatar
Nusret kutlar 4 yıl önce

Biz çok mağduruz kiralar dayiz herhangi bir işte değilim bize yardımcı olun saygilarimla arz ederim Size sayin Bakanım

Avatar
Nusret kutlar 4 yıl önce

Çok zur durumdayız yardım bekliyoruz bize yardımcı olun Allah razı olsun Size inşAllah bu hastalıkta dolayi çıkamuyuruz bize yardımcı olun saygilarimla arz ederim size

Avatar
Sibel 4 yıl önce

Ben birkere aldım süreç devam ediyor diyo acaba bir daha verirlermi

Avatar
Ömer 4 yıl önce

Ben duyma ve konuşma işitme engelli
Beni işsizliği PTT maaş para zayıf 1 aydan 580 TL bana para ihtiyaç olmuştur sen beni yardımcı ister

Avatar
Mustafa batmaz 4 yıl önce

Bipolar hastasiyim 851 maas alacam esim ve ben bu maasla elektirik su faturasi icinde gecinmeye calisiyoruz baska gelirimiz yok cok magduruz arastira bilirsiniz kaymakamligin verdigi nakti yardimdanda yararlanmak istiyorum 22 yillik yuvam yikilacak yalvaririm

banner78

banner79