Bedensel engellilerde başarının anahtarı "birlik" olmak

Ergezen, geçen yıl elde ettikleri başarıları ve 2023 yılı hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Geçen yılın kendi adlarına "altın çağ" olarak geçtiğini belirten Ergezen, 2022 yılında en çok madalya kazanan federasyonların başında geldikleri ifade etti.

Ampute Futbol Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının en önemli başarılardan birisi olduğunu dile getiren Ergezen, "100 yıllık Cumhuriyetimizde takım bazında dünya şampiyonluğu geldi. Allah'a çok şükür bu da bize nasip oldu. Bundan dolayı çok gururluyuz. Bu kupayı da aziz milletimize armağan ettik." ifadelerini kullandı.

Diğer branşlarda da daha önce elde edilmedik başarıları yakaladıklarını dile getiren Ergezen, şöyle devam etti:

"Tüm branşlardaki bu ivme ve başarı trendini yakalayışımızı en çok arkadaşlarımızın bir ve beraber olmasına, hedefe inanmışlıklarına bağlıyorum. Başarı azmi, içlerinde taşıdıkları o ateşin iyi bir tetiklenmesi sonucu ortaya çıkmasıdır. Ülkemiz, bizi izlemeye devam etsin. Daha güzel başarıları milletimize armağan edeceğiz. Hedeflerimizden biri, dünya şampiyonluklarında zirveyi korumaktır. İkincilikleri de birinciliğe çevirmek için çabalayacağız. Sporcularımıza inanıyoruz. Bakanlıklarımızın, ailelerimizin ve kulüplerimizin destekleri var. Biz de federasyon olarak organize etmeye çalışıyoruz. Daha ivmeli, daha yükselen bir çıtayı hedefliyoruz."

"Geçiş sürecinde sarsılma yaşayacağız"

Muaz Ergezen, Uluslararası Paralimpik Komitesinin (IPC) aldığı kararla para branşların, ana branş federasyonlara bağlanmasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"IPC ve Türkiye Paralimpik Komitesinin aldığı kararlarda tabii ki boynumuz kıldan ince. Ancak federasyonumuzun büyük bir tecrübesi var. Birebir temas ettiğimiz için o sporcuların psikolojisini iyi biliyoruz. Hiç şüphesiz bağlandıkları federasyonlarda büyük başarılara imza atacaklardır. Ancak geçiş sürecinde sarsılma yaşayacağız, onu da görüyoruz. Federasyon olarak elimizden gelen tüm desteği sağlamaya çalışıyoruz. Hem malzeme desteği sağlıyoruz hem bilgi paylaşımı yapıyoruz hem de arkadaşlarımızın yeni gittikleri federasyona uyum sağlamaları için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Bu geçişi olabildiğince az hasarla atlatmaya çalışacağız."

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna gönülden bağlı sporcuların olduğunu aktaran Ergezen, "Giderken hem sporcular hem biz çok üzüldük. Federasyonumuza kalsa asla vermeyeceğimiz branşlarımız var. Branşlarımızı bu bünyenin bir parçası olarak görüyoruz. Bir evladınızın sizden ayrılıp başka yere gittiğini düşünün. Bizde de sporcularımızda da hüzne neden oldu. Mevzuat böyleyse, uluslararası sistem buysa yapacak bir şey yok ama bu geçişi en az hasarla nasıl atlatırız ona bakıyoruz." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79