Bursa'da engelli can dostlar koruma altında

İnsan nüfusunun hızla artması ile birlikte şehirleşmenin daha da yayılması, sokak hayvanlarının yaşam alanlarının daralmasına neden oluyor. Alışık olmadıkları kent yaşamında hayata kalmaya çalışan can dostlar, araç çarpması ve insanlar tarafından gördükleri kötü muamelenin yanı sıra birbirleriyle ettikleri kavgalar nedeniyle ciddi yara alıyor. Bu yaralanmalarda duyu veya uzuv kaybına uğrayan can dostların sokakta tek başlarına yaşamını sürdürmesi daha zor hale geliyor. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, sokakta tek başlarına yaşamlarını sürdüremeyecek olan sokak hayvanlarına yardım eli uzatarak onları hayatta tutuyor.

Ekipler tarafından sokakta yaralı halde bulunan ya da vatandaşlar tarafından teslim edilen sahipsiz hayvanlar, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde tedavi altına alınıyor. Sağlığına kavuşturulan felçli, duyu ya da uzuv kaybına uğrayan can dostlar bir daha sokağa bırakılmıyor ve hayatlarının geri kalanını barınakta kendileri için yapılmış villalar ile özel bölümlerde sürdürüyor. Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde engelli kediler için yapılmış olan villalarda şuan 82 kedi yer alıyor. 25 metrekare taban alanı ve sekiz metre yüksekliğe sahip Osmanlı mimarisine uygun inşa edilen iki villada yaşayan engelli kedilerin için kış aylarında üşümemeleri adına soba yakılıyor.

Engelli 83 köpek ise barınaktaki diğer köpeklerden ayrı tutularak özel olarak oluşturulmuş bölümlerde yaşamlarını sürdürüyor. Gerekli tedavi ve bakımları yapılan engelli sahipsiz hayvanlar, onları sahiplenerek sıcak birer yuvaya kavuşturacak yeni sahiplerini bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79