Bursa Osmangazi’den tarihe tanıklık eden fotoğraflar

Osmangazi Belediyesi, Osmanlı Devleti’nin 34 padişahı olan Sultan II. Abdülhamid Han’ın albümünden derlenen Bursa’ya dair fotoğraflar ile bu tarihi fotoğrafların günümüzde aynı yerlerden çekilmiş karelerinin yer aldığı özel bir sergiyi Bursalı sanatseverlerle buluşturdu. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sergide 1880 ile 1905 yılları arasında çekilen 38 adet fotoğrafın bulunduğunu vurguladı.

Tarihi fotoğraflar ile günümüz Bursa’sının fotoğrafları yan yana geldiğinde ulu şehrin ne kadar büyüdüğü ve yükseldiğine dikkat çeken Başkan Dündar, “Sultan II. Abdülhamid Han, devletine ve milletine hakim olup ihyası için çalışmış bir padişahımız. Bizler, hem Ulu Hakan döneminde hem de günümüzde çekilen fotoğrafların karşılaştırmalarını sergilemek istedik. Çünkü bu fotoğraflar sayesinde geçmişimizi unutmuyoruz. Sergide; Orhan Camii, Ulu Camii, Yeşil Külliye, Emir Sultan ve Üftade gibi eserlerin fotoğrafları yer alıyor. Bursa’mız için hayırlı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79