Bursa'da engeller sporla aşılıyor

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) Başkanı Ali Genç, görme engelli bireylerin üreterek topluma fayda sağlaması için güzel çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Engelleri kaldırmak için ellerinden gelen mücadeleyi yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, "Kulübümüzün asıl amacı; zaten yaşamlarının bir bölümünde, bazı aktif faaliyetleri engellenmiş olan görme engellilerin bu engellerini ortadan kaldırmak. Onları daha sosyal, aktif hale getirip topluma kazandırarak, yaşama azmini arttırarak, kendisine yeten, düşünerek ve üreterek topluma fayda sağlayan bireyler olmasına katkı sağlamak. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'na bağlı olarak 7 Bocce Bowling ve Dart federasyonuna bağlı Bocce branş ile toplam 8 branşta ulusal ve uluslararası alanda hizmet vermeye devam etmektedir. Spor çalışmalarının dışında toplumumuzda gereği kadar yer bulamamış görme engelli kardeşlerimiz için akademik, sosyal, psikolojik, eğitsel birçok çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmalar tamamen gönüllü kişilerle ve ücretsiz devam etmektedir. Ayrıca yaptığımız paneller, kurum ziyaretleri, özel günlerde gösteriler, aile ziyaretleriyle, toplumda engellilik bilincini arttırmak ve ön yargıları kırmaktır. Bu çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çalışma ortaklarımız, Nilüfer BelediyesiUludağ ÜniversitesiTürkiye Görme Engelliler Spor FederasyonuNilüfer Belediyesi Bizim EvFKM Eğitim Kurumları ve bini aşkın gönüllü" şeklinde konuştu. 

"SPOR EN BÜYÜK REHABİLİTE ARACIDIR"

"Kulübümüz, ulusal ve uluslararası sayısız başarılara imza atmıştır" diyen Başkan Genç, "Ayrıca yetiştirdiği milli sporcu ve milli takım antrenörleriyle ülkemizin en başarılı görme engelli kulübü olma özelliğini devam
ettiriyoruz. Spor tüm engelli bireyler için en büyük rehabilte aracıdır. Bu sayede çok büyük kazanımlar elde ediyorlar. Biz de sporla, kişilere engeli ile başa çıkmasını ve engelini hafifletmesini öğretmekte, bu sayede hayattan keyif almayı, iletişim ve paylaşım sağlamayı, yaşam motivasyonunu artırmayı, dürüstlük, hoşgörü, işbirliği, konsantrasyon, kendini onaylama, strese bağışıklılık, enerjikleşme gibi olumlu kişilik özelliklerinin kazanılmasını sağlamaktayız. Engelli kişilerin; sağlam ve engelli bireylerle bir araya gelmelerine olanak sağlayarak özel eğitimde ulaşılması hedeflenen 'entegrasyon' için son derece önemli bir işlevi de yerine getirmekteyiz. Böyle bir ortamda engelli birey, diğer engelli kişilerin sorunlarını gözleyerek kendine karşı olumlu tutum geliştirmekte, yaratıcılığı uyarılmakta, yalnızlık duyguları en aza inmekte, çevresi genişlemekte ve daha anlamlı bir yaşam sürme şansı yakalamaktadır. Tüm bunlar olumlu sonuç olarak karşımıza çıkarken ailelerin çocuklarını aşırı koruyucu davranarak evden çıkarmamaları, çıkarmaya ikna olanların 'Servissiz antrenmanlara getirmem. Zaten benim çocuğum yapamaz' diyerek verilen olumsuz tepkiler yüzünden birçok engelli kardeşimiz var olan yeteneğini kullanamadan kaybolup gidiyor. Biz kulüp olarak bunların da önlenmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Resmi internet sitemiz www.buges.orgve sosyal medya araçlarından bizlere ulaşıp çalışmalarımıza gönüllü olarak katılmak isteyen herkesi bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

"SORUNLARIN BAŞINDA ULAŞILABİLİRLİK GELİYOR"

Görme engelli bireylerin sorunlarından bahseden Başkan Genç sözlerine şöyle son verdi: "Özellikle görme engelli bireylerin yaşadığı sorunların başında, ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik geliyor. Maalesef şehrimizde bir yerden başka bir yere gitmek ana alterler dışında oldukça zor. Defalarca bu sorunları anlatmamıza rağmen, engelli bilinci tam olarak toplulumuzda oluşmadığı için kaldırımlara tezgahlar kuruluyor, araçlar engelli yoluna park ediliyor, kurum ve kuruluşların binaların kapısına gidilse bile istenilen birime erişmekte çok zorluklar yaşanıyor. Ulaşımda birçok ilde toplu taşıma araçları sesli olarak hizmet vermekte. Maalesef bu hizmeti Bursa olarak alamamak şehrin gelişmişliğine ve vizyonuna yakışmıyor. Bu durum görme engelli bireyleri çok mağdur ediyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79