Diyarbakır'da "Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evi"nin yapımı sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve ailelerine destek olmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde belirledikleri iki yapıda, projenin hedef gruplarının ihtiyaçları doğrultusunda iki mola evi kurma çalışması başlattı.

İnşaatlarının yüzde 95'ini tamamlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı, mola evlerini ekim ayında hizmete açmayı hedefliyor.

"Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evi" projesiyle merkezde, aile üyelerinin kaliteli zaman geçirmesine olanak sunmak, zihinsel engelli bireylere öz bakım becerileri ile günlük yaşam becerilerini kazanmalarını desteklemek, bireylerin bağımsızlaşmaları ve özgüven kazanmaları amaçlanıyor.

Engelli bireylerin yaşam kalitesini artıracak ve engelli bakımında ailelerin yaşadığı sorunların çözümünde yardımcı olacak merkezde, revir, uyku odası, çağrı merkezi, engelli araç hizmeti, psikososyal servis, eğitim odaları, hobi sınıfları, spor salonu, müzik sınıfı, mutfak ve yemekhane bulunacak.

Diyarbakır'da Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evi nin yapımı sürüyor

Diyarbakır'da Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evi nin yapımı sürüyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79