EKPSS 2022 ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen EKPSS, 2021 yılında yapılmadı. Sınava katılmak isteyen engelli bireyler, önümüzdeki yılın Engelli Kamu Personeli Seçme Sınav tarihini araştırmaya başladı. Konu ağırlıklarının da merak edildiği sınav, 2 yılda bir düzenleniyor.

EKPSS 2022 NE ZAMAN?

2021 yılında düzenlenmeyecek olan EKPSS 2022 yılının Eylül ayında yapılması planlanıyor. Ancak ÖSYM, henüz kesin bir tarih belirlemedi.

EKPSS ne zaman yapılacak? 2021'de EKPSS var mı? İşte konuya dair ayrıntılar

EKPSS HAKKINDA

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79