Engelli Sağlık Raporu Vermeye Yetkili Hastaneler Hangileridir?

Engelli Raporu Almak İçin İstenen Evraklar Hangileridir?

Engelli raporu almak için sahip olmanız gereken evraklar şunlardır:

  • Resmi sevk evrakı
  • Kimlik belgesi ve fotokopisi
  • Engelli sağlık raporu başvuru formu
  • 5 adet vesikalık fotoğraf

Engelli Sağlık Raporu Vermeye Yetkili Hastane Listesine Nereden Ulaşabilirsiniz?

Engelli Sağlık Raporu Vermeye Yetkili Hastaneler Hangileridir?

Engelli sağlık raporu vermeye yetkili hastanelere ulaşabileceğiniz yer Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün Hasta Çalışan Hakları ve Güvenliği Dairesi Başkanlığı web sitesidir. Engelli raporunu almak için hastanelere https:// khgmcalisanhaklaridb.saglik.gov.tr adresinden başvurabilirsiniz. Ana sayfa üzerinde farklı faydalı, doküman ve formlar bölümü bulunur. Buradan engelli sağlık raporu vermeye en yetkili olan sağlık kuruluşu liste butonuna tıklayarak açılan sayfa üzerinden son birkaç ay içerisinde listeye  çıkarılan, eklenen hastanelere  kolayca ulaşabilirsiniz. Alt kısımda hastane listesinin linki bulunmakta olup istediğiniz hastaneye tıklayabilirsiniz.

Engelli Sağlık Raporu Veren Yetkili Hastaneler Nasıl Belirlenir? 

Engelli sağlık raporu veren yetkili hastaneleri belirlemek için hastanelerin tüm malzeme ve materyallere sahip olması gerekir. Hastanın bütün sağlık kontrollerinden geçirilmesi için hastaneler devlet tarafından yetkilendirilmektedir.

Engelli Sağlık Raporu Veren Hastanelerden Nasıl Randevu Alınabilir? 

Engelli sağlık raporu veren yetkili hastanelerden randevu almak için Alo 186 hattını arayabilirsiniz. Hastaneye gitmeden önce randevu almanız gerekir. Mhrs.gov.tr adresine giderek te kısa sürede rahatlıkla randevu oluşturabilirsiniz. Engelli sağlık raporu randevu alma sürecinde rapor acil gerekli ise özellikle hastane kurulu gününe denk gelmesine özen göstermelisiniz. Hastane kurulları haftada 2 kere toplanmakta olup rapor alacaksanız hastaneyi arayarak hastane kurulu günlerini öğrenebilirsiniz. Kurul günü muayene olduktan sonra engelli raporunu rahatlıkla alabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79