Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Koç: "Uzun dönem bakım sigortası gündemimizde"

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, uzun dönem bakım sigortasıyla ilgili neler yapılabileceğine dair çalışma yaptıklarını belirtti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesinden (MTÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, MTÜ tarafından çevrim içi olarak "Yaşlılık ve Yaşlanma Süreçlerini Toplumsal ve Bireysel Değerlendirmesi Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştaya katılan Koç, ülkelerin nüfuslarının yaşlandığını dile getirdi.

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 10 kişiden birisi yaşlı ve bu yaşlanma hızla ilerliyor." değerlendirmesinde bulunan Koç, "Yerel yönetimler, merkezi hükümetler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları gibi kısaca toplumun bütün kesimlerinin toplumun hızlı yaşlanması ile ilgili yapacaklarını bir strateji içerisinde ele alması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Bugün Türkiye'de beklenen yaşam süresinin 80'lere vardığına, bunun ülkenin gelişmişliği açısında önemli bir gösterge olduğuna işaret eden Koç şöyle devam etti:

"Bugün Japonya'nın, Almanya'nın yaşadığı gerçeği biz 20 sene sonra yaşamaya başlayacağız. Uzun dönem bakım sigortası gündemimizde. Bu konuda ne yapabiliriz, nasıl bir metodoloji izleyebiliriz bunları hep çalışıyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var. 8 milyon yaşlımızın sadece 27 bini uzun dönem bakımda. Yaşlılarımızın tümü ailelerinin yanında bakılıyor, çevresiyle mutlu bir şekilde yaşamını idame ediyor. Onun için biz bütünleşik bakım modelinde evde bakımı, evde sosyal hizmeti çok önemsiyoruz."

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da yaşlılıkla birlikte kronik seyirli hastalıkların görülme oranının arttığını belirterek, "Üniversitemizin öncelikli hedefi şehrimizle, bölgemizle, yaşadığımız toplumla bütünleşmek, topluma her anlamda hizmet etmektir. Bizim kültürümüzde yaşlanmak, başlanmaktır. Bu nedenle yaşlıların elini öper, başımıza koyarız. Çünkü onlara saygı bizim geleneklerimizde en önemli yerlerdedir." ifadesini kullandı.

Çalıştaya üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ufuk altıkulaç 3 yıl önce

Bir engeli yakını olarak bizim için skg mız olmaması bize çok olumsuz yansıyo lütfen bizede skg yapılsın

Avatar
Fatma batm0azĺ 3 yıl önce

Engelli eşim var çocuģumuz yok 23 yillik evliyiz Allah korusun eşime bir şey olsa hiç bir gùvencem yok ne olur engelli eşlerine sigorta yapin ben hayatimi eşime adadim bipolar hastasi anlayin bizide

Avatar
Ayten Babacan 3 yıl önce

Kızım 36 yaşında doguştan bedensel engelli 36 yıldır hasta bezi kullanıyor benim ne yeşil kart nede sosyal güvencem var 2022 maaşını herzam aldıgım gibi alamıyorum bir şekilde sildiler ben cok zorda kaldım evim rutuberen beyaz yeri kalmadı tavan simsiyah duvarlarda vakıf comak sokuyor

Avatar
Ayten Babacan 3 yıl önce

Beni emekli yapın gelirim sadece 1650 atakta duramıyorum

Avatar
Nilüfer Yılmaz 3 yıl önce

Down sendromlu annesiyim çalışamıyorum. Yarım kalan çalışma hayatımı devam ettiremedim. Sigortam yarım kaldı, bende emekli olmak istiyorum.

Avatar
Senem erdaği 3 yıl önce

Benim hemzihinsel hem fiziksel 16 yaşında oğlum var bizede ssk li olma hakkı verin engelli ailelerinide dusunun

banner78

banner79