Engellilere Geri Ödemesiz 5-10-25 Bin Lira Başvuru Bekliyor!

KOSGEB, 2022 yılı hibe ve faizsiz geri ödemeli destekleri kapsamında binlerce gence destek sağlamaya devam ediyor. Yenilikçi işletmelerin sayısının artırılması amacıyla hayata geçirilen İleri Girişimci Programı ile de iş fikri olanlara 375 bin liraya varan destek verirken ayrıca 5-10-25 Bin Lira kendi işini kurmak isteyen gençlere geri ödemesiz olarak peşin ödeniyor.

Devlet kendi işini kurmak isteyen gençlere desteklerini sürdürmeye devam ederken, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 2022 yılında da başvuruları almaya devam ediyor.

Hibe ve faizsiz geri ödemeli desteği kendi işletmesini kuracak vatandaşlara başvurunun neticelenmesiyle birlikte hemen sağlanıyor. Kendi işinin patronu olmak isteyen geleneksel girişimcilere Geleneksel Girişimci Programı ile 65 bin liraya varan destek sağlanıyor. Yenilikçi işletmelerin sayısının artırılması amacıyla hayata geçirilen İleri Girişimci Programı ile de iş fikri olanlara 375 bin liraya varan destek veriliyor. Desteklerden yararlanmak ise çok kolay.

2 programda da kuruluş, performans ve sertifika desteği almak mümkün. İleri Girişimci Programı’nda ise ayrıca makine-teçhizat yazılım ve danışmanlık desteği sağlanıyor.

Evlenmeden, ev almadan önce devletten 82 bin TL hibe desteği var - Takvim

Kuruluş desteği olarak sermaye şirketine 10 bin, gerçek kişi statüsündekine 5 bin lira ödeme yapılıyor.

Performans desteği ise 1.dönem için 20 bin, 2 dönem için 40 bin lira. Girişimci genç, kadın, engelli, gazi veya 1. derecede şehit yakını ise her dönem için ilave 5’er bin lira.

Düşük orta-düşük teknoloji seviyesinde faaliyet gösterenlere 100 bin, orta yüksek teknoloji seviyesindekilere 200 bin, yüksek teknoloji seviyesindekilere 300 bin lira “makine, teçhizat ve yazılım desteği” olarak ödeniyor. Destek oranı yüzde 75. Makine, teçhizat ve yazılım yerli malı ise orana yüzde 15 ilave.

Destek programından yararlanabilmek için şu şartları sağlamak gerekiyor;

  •     Destek programından yararlanabilmek için şu şartları sağlamak gerekiyor;
  •     İşletme Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olmalı.
  •     KOBİ bilgi beyannamesi güncel olmalı.
  •     Geleneksel Girişimci Programı için geleneksel girişimci eğitiminin, İleri Girişimci Programı için ileri    girişimci eğitiminin tamamlanması şart.
  •     Girişimcilik eğitimi işletme kuruluş tarihinden önce tamamlanmalı.
  •     Girişimcinin işletmedeki kurucu ortak payı en az yüzde 50 olmalı.
  •     İşletme, başvuru tarihi itibariyle son 1 yıl içinde kurulmuş olmalı.
  •     Girişimcinin işletmesinin kuruluş tarihinin 3 yıl öncesinden destek programına başvurduğu tarihe kadar, başvuruda bulunduğu işletme dışında; gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada yüzde 30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması gerekli.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79