Engellilere ‘Türkiye Kart’ Uygulaması Geliyor

Karaismailoğlu, 22 Ocak Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu’nda engelli vatandaşlar ile bir araya gelerek “Erişilebilirlik” deneyimini gerçekleştirdi.

Engelli bireylerin önlerindeki engelleri kaldırmak ve hayata katılımlarını teşvik etmek adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Farklı ihtiyaçlara sahip tüm vatandaşlarımızın, kendilerine uygun tasarlanmış hizmetlere ve erişilebilirlik olanaklarına sahip olması için çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın seyahatlerinin planlanmasından bilet alımına, gar ve istasyonlara ulaşımından, araçlara binip, rahat ve konforlu seyahat etmelerine ve seyahat sonunda evlerine rahatça dönmelerine yönelik ‘Turuncu Masa Hizmet Noktası’ uygulamalarını Hızlı Tren garlarında başlattık. 2022 yılında diğer ulaşım türlerinde de yaygınlaştırdık. Herkes için erişilebilir bir ulaşım sistemi oluşturulmasını amaçladık. Hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımızın farklı şehirlerdeki toplu ulaşım araçlarından tek kartla faydalanmasına olanak sağlayan ‘Türkiye Kart’ uygulamasını da hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Metro hattımızı engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların herhangi bir engelle karşılaşmadan ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hayata geçirdik. Projemizle erişilebilir bir hizmeti herkese sunuyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79