Engellilere yönelik hizmetlerin kapsamı genişliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik Yıldırım, meclis kadın erkek fırsat eşitliği alt komisyonuna katıldı. Yaşlı ve engellilere yönelik hizmetleri aktardı. Hizmetlerin başında, ayda 2 milyon 354 bin liralık evde bakım yardımı geliyor. 470 bini kadın olmak üzere toplam 530 bin engelli yakınına evde bakım yardımı ödeniyor. 33 bin engelliye 548 engelli bakım merkezinde, 26 binden fazla yaşlıya da 460 yaşlı bakım kuruluşunda hizmet veriliyor.

Gündüz yaşam merkezleri hem engelli ve yaşlılar hem de aileleri için sosyo-psikolojik destek oluyor. Sayıları henüz 128 olan bu merkezlerin, nüfusu 100 bin üzerindeki ilçelerde de kurularak hızla yaygınlaştırılmaları amaçlanıyor. Engelli çocuğu olan aileler, ihtiyaç duyduklarında 45 güne kadar çocuklarını özel merkezlerde misafir ettirebiliyor. Bu sürenin 60 güne çıkarılması planlanıyor.

Engelli ya da engelli çocuk annelerinin istihdamı için de yeni projeler geliştiriliyor. Engelli çocuğu olan anneler için "iş koçluğu", “işe atıl, hayata katıl” uygulamaları yürürlükte. Önümüzdeki dönemde engelli kadın personeli olan işverenlerin daha çok teşvik edilmesi öngörülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79