Engellilerin trafikte yaşadığı çile bitmiyor

Kaldırımlar üzerine açılan tezgâhların da çoğu yerde geçişlerine mani olduğunu dile getiren engelliler, esnaftan duyarlılık beklediklerini ifade ettiler. 

‘ENGEL OLMA, BAŞKA İHSAN İSTEMEM!’

Engelli vatandaşlar, Çorum’da yapılan onca düzenlemeye rağmen hala çok sayıda fiziki engelle karşılaştıklarını söylediler. Yaşadıkları problemlerin çoğunun duyarsız sürücülerden kaynaklandığını savunan engelliler, “Park ihlalleri nedeniyle rampa ve kaldırımlar ile diğer geçiş noktalarımızı kapatan vurdumduymazlardan şikâyetçiyiz” diye konuştular. Düzensiz park edilen araçların kendileri için aşılması güç engeller oluşturduğunu vurgulayan engelliler, “Engel olmayın, başka ihsan istemeyiz!” sözleriyle duyarsız sürücülere sitem ettiler. 

‘BU ÇİLEYE KİM DUR DİYECEK?’

Karşılaştıkları sorunu defalarca gündeme taşımalarına rağmen işlek noktalardaki çoğu engelli rampasına ısrarla araç park edildiğini dile getiren vatandaşlar, maruz kaldıkları ilgisizlikten dert yandılar. Şehir merkezindeki ulaşım güzergâhlarının mercek altına alınarak güvenli hatlar oluşturulması gerektiğini vurgulayan engelliler, “Biz engellilerin sıkça kullandığı noktalardaki işgallerin önlenmesi amacıyla bariyer ve işaretleme yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular. Yaşadıkları mağduriyeti ilgili yerlere bildirmelerine rağmen bugüne kadar gerekli tedbirlerin alınmamasından yakınan engelliler, yetkililere seslenerek acilen çözüm beklediklerini sözlerine eklediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79