'Evde Bakım Yardımı'ndan 42 bin görme engelli yararlandı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlık tarafından yürütülen hizmetlerle Türkiye'de görme engellilerin herkesle eşit hak ve olanaklara sahip olması, toplumla kaynaşması ve günlük yaşamlarını sürdürürken bağımsız ve özgür olabilecekleri koşullara sahip olabilmeleri hedefleniyor. Bu kapsamda Bakanlıkça görme engelli bireylerin kimseye muhtaç olmadan toplum içinde bağımsız yaşayabilmeleri ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerine destek olmak için İstanbul ve Ankara'da Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi açıldı" denildi.

Merkezlerde verilen hizmete ilişkin, "İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ile Yenimahalle Görme Engelliler Merkezi Müdürlüğü'nde 15 yaş ve üzerine yönelik 5 ila 5,5 aylık dönemsel sürelerle karma eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor. Merkezlerde görme engelliler mesleki açıdan da destekleniyor. Bu kapsamda, İstanbul'daki merkezde temel eğitim ve rehabilitasyon hizmetini başarıyla tamamlayan 3 bin 256 görme engelli bireye belgeleri verildi. Ankara'daki rehabilitasyon merkezinde eğitim ve rehabilitasyon programına katılan kursiyerlerden 1486 görme engelli birey, kuruluşun temel ve mesleki eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belgelerini almayı hak kazandı. Böylece merkezlerde 4 bin 742 görme engelli birey kurs programlarını başarıyla tamamlayarak belgelendirildi. İstanbul'daki merkezde mesleki eğitimi devam eden 32 görme engelli bireyle Ankara'da eğitimi devam eden 17 görme engelli bireye bu yıl içerisinde düzenlenecek törenle belgeleri verilecek" ifadeleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79