Kadrolu 2.323 Memur Alımı! Online Başvurular Nasıl Yapılacak
banner70

2023 yılı engelli memur alımı başvuruları online olarak alınıyor. İŞ İLANLARI KARİYER olarak başvurularda dikkat edilecek hususları ve 2 bin 323 kadroya dair genel bilgileri hazırladık. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarına toplam 2 bin 323 atama yapılacak.

EKPSS 2023/1 kadroları

İlköğretim/ Ortaokul/ İlkokul 36, Ortaöğretim  360, Önlisans 704, Lisans için de 1.223 olmak üzere toplam 2.323 engelli memur atama kadrosu var.

Engelli memur alımı başvuru süreci

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS internet sitesinde adaylar tercihlerini 13 Ocak 2023 tarihine kadar yapabileceklerdir. Başvurular 23.59’a kadar yapılabilecek. İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar, önlisans düzeyi kadrolar, lisans düzeyi kadrolara dair tüm ayrıntıları hemen aşağıdaki tablolarda ayrıca inceleyebilirsiniz.

Başvurularda dikkat edilecek ilk husus nedir?

Adaylar aşağıdaki mezuniyetler bazında tüm kadrolara kendilerine uygun branşı seçerken şu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor:

Adaylar tercihlerini yaparken kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemesi ve adaya uyup uymadığını belirlemesi son derece önemlidir. Bir kadro için mezun olunan program/alan/dal koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

Aşama aşama EKPSS tercih işlemleri

Tercih yapmak istenilen kadroların belirlenmesi ve 30’u geçmemek üzere istek sırasına göre yazması gerekiyor. Bu sıralamada kadronun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir.

  • Adaylar internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS internet adresine giriniz.
  • “ADAY İŞLEMLERİ” alanından EKPSS/Kura Tercih işlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz.
  • EKPSS/Kura Tercih işlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra ekrandaki açıklamalara göre hareket ediniz. Tercih listenizdeki kadro kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız.
  • Mezun olduğunuz program/alan/dal tercih etmiş olduğunuz kadro için aranan öğrenim koşulu ile uyumlu değil ise yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kaydedilmeyeceğinden bir sonraki tercihinizi yazmanız sistem tarafından engellenecektir. Tercihlerinizi yazarken bu durumu göz önünde bulundurunuz. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız.
  • Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “EKPSS/Kura Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra Aday İşlemleri Sistemi AİS internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz.
  • Tercihlerinizi yapmak için ÖSYM’nin ilgili internet sayfasına girdikten sonra ÖSYM kayıtlarında size ait öğrenim düzeyi, mezun olunan program/alan/dal ve mezuniyet tarihi bilgileri ekrana gelecektir.
  • Adayların eğitim bilgileri, ortaöğretimde MEB e-okul, yükseköğretimde YÖKSİS ve ÖSYM arşivi kaynaklıdır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır.
  • Adaylar, Aday İşlemleri Sistemi AİS adresinden eğitim bilgilerini kontrol edebileceklerdir. Eğitim bilgilerinde eksiklik ve/veya hata olan adaylar, tercih süresi içinde kendi okullarına başvurarak bu bilgilerinin ilgili sistemlerde düzeltilmesini sağlayacaklardır.

Ortaöğretim için MEB e-okul, yükseköğretim için YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayan veya hatalı olan adaylar okullarının ilgili birimleri ile görüşerek tercih süresi içerisinde bilgi girişlerini yaptırıp Aday İşlemleri Sistemi AİS üzerinden güncellemelerini gerçekleştirdikten sonra tercihlerini yapabileceklerdir. İşte tüm kadroların ve başvuru ekranının yer aldığı bağlantılar:

EKPSS tercih kılavuzu: 

Lise kadrolar: 

Önlisans kadrolar: 

Lisans kadrolar: 

İlkokul kadrolar: 

Nitelik kodları tüm diğer dosyalar.

Başvuru ekranı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79