MHP'li Özdemir, Engelli Ögrenciler Için Geri Ödemesiz Egitim Bursu Kanun Teklifi Verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir, vermis oldugu kanun teklifi ile 5102 Sayili Yüksek Ögrenim Ögrencilerine Burs Kredi Verilmesine Iliskin Kanun Teklifi’nde degisiklik yaparak, yüksekögrenime baslayan, saglik kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli oldugu tespit edilen ve talep eden ögrencilere geri ödemesiz ögrenim bursu verilmesini amaçliyor.

Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir, vermis oldugu kanun teklifinin gerekçesinde, ülkedeki engelli bireylerin egitim-ögretim, topluma katilim, istihdam ve erisilebilirlik vb. birçok alanda çesitli sorunlarla karsilasmakta olduklarini belirterek, “Sosyal refah anlayisinin gelismesi ve sosyal adaletin saglanma çabalari ile bu sorunlara çözümü bulunabilmektedir. Ancak çözüm için gerekli uygulamalarin gelistirilmesi ve gerekli adimlarin atilmasi sadece engelli bireylerin ve onlarin yakin çevresinde yer alan kisilere bagli degildir. Engelli bireylerin yasadiklari sorunlarin çözümü tüm bireylerin ve sistemlerin farkindaliginin artmasina ve bu dogrultuda çaba göstermesine baglidir” açiklamasinda bulundu.

Engelli bireylerin olmasi gereken ve oldugu tüm sistemler göz önüne alinarak gelistirilmesi, yasalarin konulmasi ve uygulamalarin gerçeklestirilmesi için zeminin hazirlanmasi gerektigini ifade eden Özdemir, verdigi kanun teklifinin gerekçesinde, “Üniversiteler birey ve toplumun gelisimini saglayan önemli egitim kurumlarinin basinda gelmektedir. Bugün üniversiteler yaptiklari arastirmalar ve uygulamalarla topluma ve dünyaya yön vermektedir. Böylesine önemli bir kurumlarin içerisinde engelli bireylerin nitelikli bir biçimde yer alamamasi üniversitelerin amaçlariyla ve uygulamalariyla örtüsmemektedir. Sosyal refahin ve adaletin gerçeklestirilmesi engelli bireylerin de her alanda olmasi beklendigi gibi yüksekögretim kurumlarinda da engelli bireylerin var olmasiyla iliskilidir” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir, ailelerin maddi yetersizlik ve benzer nedenlerden dolayi özellikle üniversitelerde engelli bireylerin egitimlerini yarida birakmalarinin önüne geçebilmek amaciyla geri ödemesiz egitim bursu verilmesinin sosyal adaletin saglanmasi açisindan da yerinde bir uygulama olacagini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79