O Gruptaki Vatandaşlar Toplu Taşımayı Ücretsiz Kullanacak

İzmir’de Toplu Taşıma Ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir belediyesi, İzmir genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve özel durumu olan vatandaşlara sosyal destek projeleriyle yardımcı oluyor. Bu kapsamda İzmir’de artık sağlık kurulu tarafından verilen engelli raporu ile %40 ve üzeri engelli olduğunu kanıtlayan tüm İzmirlilere, “Engelli İzmirim Kartı” veriliyor. Büyükşehir belediyesi tarafından sunulan bu özel kart sayesinde İzmirliler, toplu taşımayı ücretsiz kullanabiliyor.

Arka Arkaya Zam Haberleri Gelmeye Devam Ediyor, 2 Eylül'den İtibaren O Ürünlerde Neredeyse %100 Zam Yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık kurulu raporu ile minimum %50 engelliliğinin bulunduğunu kanıtlayan İzmirlilerin refakatçileri için “Refakatçi İzmirim Kartı” veriyor. Böylelikle artık İzmir’de engelli ve refakatçileri İzmirim Kart alarak, belediyeye bağlı olan toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabiliyor.

İzmirim Kart ile Ücretsiz Toplu Taşıma Nasıl Kullanılır?

İzmir’de sağlık kurulu raporuyla %40 engelli olduğunu belgeleyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları “Engelli İzmirim Kart” alabiliyor. Engelli rapor %50 ve üzeri olduğundan “ağır engelli” olan vatandaşların en fazla 1 refakatçisi için “Refakatçi İzmirim Kart” veriliyor. Bu İzmirim Kartlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılacak başvuru ile alınabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan sosyal yardım birimleri vasıtasıyla yapılabilen başvurularda sağlık kurulundan alınan engelli raporunun hazır bulundurulması gerekliliği bulunmaktadır. Böylelikle vatandaşlar, belediyenin kendisine sunmuş olduğu bu haktan kolaylıkla yararlanabiliyor.

İzmirim Kart’ını alan engelliler ve refakatçileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan tüm toplu taşıma araçlarını tamamen ücretsiz olarak kullanabiliyor. İzmirim Kart sahiplerinin toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabilmek için tek yapmaları gereken ise araca bindiğinde İzmirim Kart’ını ilgili ödeme noktasına okutmaktır. Böylelikle İzmir içerisindeki tüm yolculuklarını ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79