Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden aylık 967 TL destek

Bilindiği üzere devlet tarafından sağlanan yardımlar çok çeşitli kurumlar aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılır. Bu noktada Aile Bakanlığı bu yardım ödemelerinde ilk sırada yer alırken SGK, İŞKUR gibi kurumlarda farklı farklı ödemeler sağlarlar. Bu tür destek ödemelerinin yapıldığı bir diğer kurum ise Vakıflar Genel Müdürlüğü.

Vakıflar Genel Müdürlüğü vatandaşlara farklı farklı alanlarda destek ödemesi yapan kurumların başında geliyor.  Kurum tarafından sağlanan ve vatandaşların en çok bildikleri destek ödemesi öğrencilere burs imkanları. Bunun dışında VGM vatandaşlara kuru gıda yardımı ve aylık nakit desteği de sağlıyor. Bizlerde bu haberimizde bu nakit desteğini sizlerle paylaşıyoruz. 

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK NAKİT MAAŞ DESTEĞİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan aylık maaş desteği muhtaç aylığı adında ödeniyor.  Bu ödemeler sadece engelli ve annesi babası olmayan vatandaşlara yapılıyor, ayrıca ödemeleri almak için koşullar bulunuyor. VGM muhtaç aylığı ödemeleri için yapmış olduğu bilgilendirme açıklamasında; muhtaç aylığı olarak ödenen 967 TL'nin annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan vatandaşların muhtaç aylığı için başvuru yapabileceklerini duyurdu. VGM'nin ilan ettiği diğer başvuru koşulları ise şunlar;

* Sosyal güvencesi olmaması,

 * Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması, 

* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,

* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmamak

BAŞVURU İŞLEMLERİ NEREYE YAPILACAK?

VGM tarafından ilan edilen bu muhtaç aylığı ödemeleri için başvuru işlemleri ikamet edilen ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla yapılır. Başvuruları onaylanan vatandaşlara aylık 967 TL ödenir. 

Muhtaç aylığı başvurusu için aşağıda yer alan başvuru evrakları ile kişiler muhtaç aylığı başvuru formunu doldurup imzalayarak teslim etmelidir. Kişinin başvurusu için dikkat etmesi gereken en önemli nokta adresinin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üzerinden şahsen ya da posta yolu ile başvuruda bulunmasıdır. 

Muhtaç aylığı bağlanan kişilerin yetim erkek çocuğunun 18 yaşını doldurması, üniversite öğretimi görmeleri halinde 25 yaşını doldurması, aylık için yatırılan tutarın 3 ay üst üste tahsil edilmemesi, muhtaçlık durumunun ortadan kalkması ya da aylık alan kişinin vefat etmesi durumunda otomatik olarak kesilmektedir.

  VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURU KOŞULLARI / ŞARTLARI NELERDİR? Vakıf yetkilileri tarafından verilecek olan muhtaç aylığı başvuru formu, engelliler için özrü olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu başvuru için yeterlidir. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden ödenmekte olan bu maaş her sene düzenli olarak güncellenmekte olup 2020 yılı için ödenen rakam 967 lira olarak belirlenmiştir. Muhtaç aylığı başvurusu yapan kişilerin aranılan kriterlere sahip olmaları koşulu ile Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden düzenli olarak aylık 967 lira düzenli yardım parası ödemesi yapılmaktadır. 

Bu rakam her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı üzerinden açıklanan yeniden değerleme oranı üzerinden zamlanmakta ve yükseltilmektedir. Yardımdan almak isteyen kişilere kolaylık sağlanması için şahsen başvuruların yanı sıra posta yolu ile de başvuru yapılmasına olanak sağlanmakta olup kişinin başvuru yapabilmesi için dikkat etmesi gereken nokta oturduğu ikamet adresine bağlı olan en yakın VGM üzerinden başvuru formu doldurmasıdır. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail kutluana 4 yıl önce

Ben %60 raporum vr. 595 tele engenlı maşi alıyom. Bundan faydalana bılır mıyım

Avatar
Mehmet 4 yıl önce

Nasıl faydalanabilirim yardımcı olurmusunuz

Avatar
Ahmet erbaş 4 yıl önce

Ben 537 tl engelli aylığı alıyorum yüzde 40 engelliyim bundan yararlana bilirmiyim

Avatar
Celal dogru 4 yıl önce

100/60 engeliyim 595 TL maaş alıyorum vakıftan yararlanarak bilirmiyim

Avatar
Ömer 4 yıl önce

Ben duyma ve konuşma işitme engelli rapor %65 beni işsizliği olmuş PTT maaş aydan 580 TL para az diye bana maaş para ihtiyaç vardır kimse yok yardım yokmuş babam veda etti 7 kardeşim 1 evlendi git

banner78

banner79