Bursa'da Hamitler Aile Sağlığı Merkezi'nin inşaatı başladı

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan pandemi sürecine rağmen Osmangazi Belediyesi'nin yatırımları hız kesmiyor. Yaşamın her alanına dokunan yatırımlara imza atan Osmangazi BelediyesiHamitler Mahallesi'ne yepyeni bir Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu inşa ediyor. Toplam 2 bin 165 metrekare alan üzerinde iki bölüm olarak inşa edilecek binanın Aile Sağlığı Merkezi'nde 5 adet muayene odası, engelli polikliniği, tıbbi müdahale odası, aşılama bebek-çocuk izlem odası, gebe izlem ve aile planlaması odası, bebek bakım odası, laboratuvar, mutfak, bekleme salonu, danışma ve tuvaletler yer alıyor.

112 Acil İstasyon Merkezi de Yer Alacak

Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte inşa edilecek olan 112 Acil İstasyon Merkezi'nde ise koordinasyon odası, teknik oda, bay-bayan dinlenme odası, mutfak ve depo bulunuyor. Hamitler Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu'nda, bunların dışında 10 araçlık otopark, 2 araçlık ambulans otoparkı ve yeşil alanlar bulunacak.

Proje çalışmaları tamamlanan Hamitler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu'nda inşaat çalışmalarının başladığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak temizlik, ulaşım ve altyapı gibi asli görevlerimiz dışında insan odaklı hizmet ve yatırımlarımızı, insanımızın ihtiyaç duyduğu her alanda yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarına göre, bugüne kadar ilçemizde pazaryerinden sağlık ocağına, okuldan mahalle meydanlarına, spor tesislerine kadar yaşamın her alanında yatırım yaptık, hizmet ürettik. Tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren pandemi sürecinde de yatırımlarımız devam ediyor" dedi.

Bölgenin İhtiyacı Karşılanıyor

Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinin, imar planlarının revize edilmesinin ardından Osmangazi'nin planlı gelişim gösteren modern yüzü olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, "Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı bölgede artan nüfus ile birlikte ihtiyaçlar da artıyor. Vatandaşlarımızın talebi üzerine Hamitler Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyon Merkezi ile ilgili proje çalışmalarımızı tamamlayıp inşaat çalışmalarına başladık. Bu sağlık merkezimizi, en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79