11 Yaşında Bacağını Kaybeden Özgenç'in Hayatını Basketbol Değiştirdi

AKSARAY'da 11 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası sağ bacağını kaybeden Özgenç Güngör (35), genç yaşta tanıştığı basketbolla hayata tutundu. Bir taraftan 1'inci ligde mücadele eden 68 Aksaray Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında forma giyen bir taraftanda Aksaray Adliyesi'nde danışman olarak görev yapan Güngör, "Tekerlekli sandalye basketboluna 19 yaşında başladım. 16 yıldır aralıksız basketbol oynuyorum. İyi ki basketbolla tanışıp bu ortama girmişim. Basketbol bana çok şey kattı. Artık kendi engelimi aştım ve dışarıdaki engellilere de haklarımızı anlatmaya başladım."dedi.

Özgenç Güngör, 11 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu sağ bacağını kaybetti. 1 yıl süren tedavisinin ardından ilk etapta koltuk değnekleriyle yürümeye çalışan Güngör'e daha sonra protez bacak takıldı. Güngör, 19 yaşında tanıştığı basketbol sayesinde de ise tamamen hayatı değişti. Artık hayata küskünlüğüne son veren yaşama sıkı tutunan Güngör, yaşadıklarını şöyle anlattı

"11 yaşındayken geçirdiğim trafik kazası sonrası sağ bacağımı kaybettim. Tedavim sonrası 1 yıl boyunca okula koltuk değneğiyle gitmek zorunda kaldım. Daha sonra protez bacakla tanıştım. Tekerlekli sandalye basketboluna ise 19 yaşında başladım. 16 yıldır aralıksız basketbol oynuyorum. İyi ki basketbolla tanışıp bu ortama girmişim. Basketbol bana çok şey kattı. Artık kendi engelimi aştım ve dışarıdaki engellilere de haklarımızı anlatmaya başladım. Daha önce taşeron olarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışıyordum. Devletimiz engelli alımı yaptı ve bana da kurada Adalet Bakanlığı çıktı. Bu sayede 3 yıl önce Aksaray Adliyesi'nde danışman görevlisi olarak çalışmaya başladım. Müdürüm gerçekten çok iyi biridir. Bana, 'Sıcakkanlı ve iletişimi iyi olan biri lazım' dedi. Çünkü insanlar buraya gergin geliyorlar. İster istemez ceza ve suç alınca insan stresli oluyor. Bende sıcakkanlı bir şekilde vatandaşlara danışmanlık hizmeti veriyorum.?

'EŞİM EN BÜYÜK DESTEKÇİM'

3 erkek çocuk babası Güngör, eşinin her zaman kendisine her konuda destek olduğunu söyledi. Eşi sayesinde kendisini hiçbir zaman engelli gibi hissetmediğini kaydeden Güngör, ' 21 yaşında evlendim. Eşim hemşire. Onun hiçbir engeli yok. Bugünlere gelmemde onun çok büyük etkisi var. Her zaman benim en büyük destekçim oldu. Bana hiçbir zaman engelli olduğumu hissettirmedi ve bana engelli gözüyle bakmadı. Sporda, iş ve köy hayatımda bana yardımcı oldu. Engellilere bir işi yapamaz diye hissettirdiğinizde, bizler hırslanıyoruz ve daha çok azmediyoruz. Bana 'Hem sporu hem işi hem de tarımı nasıl yapacaksın' dediler. Bende spor yapmayı seviyorum bir yolunu bulurum dedim. Hiçbir zamanda işim bana engel olmadı. Tüm engellilere sesleniyorum. Siz azimli olduktan sonra her şey olur." diye konuştu.

'ADLİYEDE BİR AİLE OLDUK'

Adliyede büyük bir aile olduklarını belirten Güngör, 'Burada çok iyi bir ortam var. Herkesi çok seviyorum ve onların da beni sevdiğini biliyorum. İş arkadaşlarım, müdürlerim ve babacan tavrıyla başsavcımız, hiçbir şekilde bize sıkıntı yaşatmıyor ve engelimi burada hissetmiyorum. Benim bu şevkim işime yansıyor ve bir engelli adliyeye gelince hemen onun yardımına koşuyorum. Duruşmasına kadar kendisine refakat ediyorum. Onların durumunu çok iyi anladığım için mağdur olmamaları için çabalıyorum. Buraya sedyeyle çıkması gerekiyorsa onu bile ayarlıyorum. O da başsavcımızın ve müdürümüzün sayesinde oluyor. Adliye yönetimi bizlere anne ve babanıza nasıl davranıyorsanız vatandaşlara da öyle davranın dediler bizde bu şekilde davranıyoruz' dedi.

'LİGDE İYİ DURUMDAYIZ'

68 Aksaray Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında 1'inci ligde mücadele ettiklerini ve ligde durumlarının iyi olduğunu ifade eden Güngör, 'Ligde 3'te 3 yaparak iyi bir başarı elde ettik. Bizleri maddi ve manevi olarak destekleyen Belediye Başkanımız Evren Dinçer'e teşekkür ediyorum. Birde vatandaşlarımızdan çocuklarını maçlara getirmelerini rica ediyorum. Gelişmekte olan çocuklar burada hem spor hem iş alanında engellilerin neler yapılacağını görüyorlar. Ben buradan akşam 17.00'da işten çıkıyorum. Eve gidip aperatif bir şeyler atıştırıyorum. 18.30'da hemen spor salonuna idmana gidiyorum. Saat 21.00 gibi idmanım bitiyor ve eve gidiyorum. Hafta sonları ise maçlara gidiyoruz. Ortez protez kullandığım için kilomu sabit tutmam gerekiyor. Bende bunu spor sayesinde başarıyorum. 80 kiloda iken protez taktırdım. Birkaç kilo alırsam yürüyüşte sıkıntı yaşıyorum. Günlerim bu şekilde geçiyor." dedi.

11 YAŞINDA BACAĞINI KAYBEDEN ÖZGENÇ'İN HAYATINI BASKETBOL DEĞİŞTİRDİ

11 YAŞINDA BACAĞINI KAYBEDEN ÖZGENÇ'İN HAYATINI BASKETBOL DEĞİŞTİRDİ

11 YAŞINDA BACAĞINI KAYBEDEN ÖZGENÇ'İN HAYATINI BASKETBOL DEĞİŞTİRDİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79