Engelli Asya yılmadı, yüzmede Türkiye 2'ncisi oldu

Nurdağı ilçesinde Serebral Palsi (beyin felci) hastalığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 5'inci sınıf öğrencisi Asya Albeni, 6 yaşında yüzmeye başladı. Sporcu olmaya karar veren Asya, çalışmalarını bu yönde sürdürdü. Büyük bir azimle çalışan Asya, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne girerek lisanslı sporcu oldu. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nca 4-6 Şubat'ta Gaziantep'te düzenlenen Paralimpik Yüzme Milli Takımı seçmelerine katılan Asya Albeni, 50 metre serbest ile 100 metre sırtüstü yarışmalarında Türkiye ikincisi oldu.

Engelli Asya yılmadı, yüzmede Türkiye 2ncisi oldu

'KENDİMİ ÇOK HİSSEDİYORUM'

Hedefinin milli takım olduğunu belirten Asya Albeni, yüzmeyi çok sevdiğini belirterek "İlk yarışmam olmasına rağmen 2 madalya kazandım. Çok mutluyum. Milli takımda yer alarak ülkemi temsil etmek istiyorum. Yüzerken kendimi çok özgür hissediyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Fatma Şahin ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı'mıza sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79