Merhaba,
İlk yazıyı yazmak her zaman bir sonrakine göre daha zordur. Nereden başlayacağını bilemez çoğu zaman insan.
Ben, kısa bir biyografimle kendimi sizlere tanıtarak başlamak istiyorum izninizle; Canan AYKANAT kimdir?


Bursa doğumlu, Celebral Palsy’ nin distoni türünden engeli olan 35 yılına koca bir dünyayı sığdırmış, idealleri ve hedefleri olan, sıradan olmayı pek beceremeyen engelli bir kadınım. “Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” demiş  Ataol BEHRAMOĞLU bir şiirinde. İşte ben de  o öğrendiklerimden yola çıkarak benim gibi engelleri aşarak hayatına devam etme mücadelesi veren ya da mücadele için bir ışık bekleyen kesimin ışığı olmak için kendimi adadım.
Yaklaşık 16 yıldır doğduğum şehirde engellilik alanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurullarında ve birçok projede görev aldım. Ama sorunlarım, sorunlarımız bulunduğum oluşumlarda çözüme ulaşmayınca 6 yıl önce 15 engelli kadın arkadaşımla birlikte Engelli Kadınlar Derneğini (ENKADER)’i kurduk. Bu 6 yılda arkadaşlarımla Bursa da birçok emsalsiz projeye imza atarak, ENGELLİ KADINI ilimizde görünür hale getirerek, amaca giden bu yolda önemli bir başarı elde ettik. 


Ama bu bize yetmedi o kadar çok çözüme kavuşması gereken sorun vardı ki, sesimizi daha büyük bir kitleye duyurmamız, adımlarımızı daha büyük atmamız gerekiyordu.  SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKMALIYDI. Bizlerin sesini duyurmak için çıkmıştım çünkü yola.


Ülkemin en ücra köşesinde yaşayan arkadaşımın sorununu paylaşmak ve çözüme ulaşmasını sağlamak, engelli vatandaşlarına büyük özen gösterip muhteşem çalışmalara imza atan küçük bir beldenin koca yürekli yöneticisinin yaptığı projeleri duyurmak, yerelde daha çok kişiye ulaşıp yeni projeler yapılamasının önünü açmak, tek tıkla ülkemizde ve dünyadaki engellilik alanındaki gelişme ve olaylardan haber vermek, ürettiği projeler ile camiamıza hizmet etmek ve değer katmak için ENGELSİZLERHABER.COM’ u kurdum. 


Tabi ki çıktığım bu yolda yalnız değilim  
Sizlere ulaşmamızı sağlayan küçük ama dev gibi yüreği olan bir ekiple birlikte bu adımı attık.
 7 si yönetim kurulu başkanlığını yaptığım ENKADER yönetim kurulundan oluşan 9 kişilik küçük bir gönüllü grubu ile birlikte bu yola çıktık. Bünyemize kattığımız profesyonel arkadaşlarla da gücümüze güç kattık.
Sizlerin de desteği ile, bu 9 kişilik ekiple birlikte, belki biraz uçuk bir hedef olacak ama 9 milyon insanımızla buluşacağımız, sesimizin avaz avaz çıktığı günleri tez zamanda görmek dileğiyle…
Engelsizlerhaber.com ’a HOŞGELDİNİZ…
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dilek Üzmez Çömez 4 yıl önce

Seninle gurur duyuyorum arkadaşım. Yazın harika. Yüreğine kalemine sağlık

Avatar
Hayriye Şeker 4 yıl önce

Hayırlı olsun. beğendim sitenizi. Yazınızı da çok samimi buldum. kolaylıklar dilerim

banner78

banner79