Hayatta hep yeni yeni başlangıçlar vardır. 
Dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak.
İşte bugün, yepyeni bir başlangıç için birlikteyiz sevgili dostlar.

Düne kadar, daha lokal bir bölgede, daha kısıtlı imkanlarla bir araya geldiğimiz engelli dostlarımızla  çok daha büyük bir ailenin temelini atmak için, engellilerin engelsiz sesi olabilmek için kolları sıvadık.
Bu vesileyle ortak sorunlara ortak çözümler bulabilmek adına bir paydaş olabilmek,
Engelli dostlarımızın hak-hukuklarıyla ilgili devletimizin sağladığı her türlü imkan ve yasal düzenlemelerden sizleri hızlı bir şekilde haberdar etmek,
Çarşıda-pazarda, ulaşım araçlarında, park ve bahçelerde,  kısacası toplumsal yaşamın her bir alanında, her bir engelli bireyin yaşam kalite ve standardını artırıcı projeler geliştirmek,
Bizi sevindirecek, gururlandıracak, coşkumuzu ve yaşama sevincimizi artıracak her bir sanatsal, sportif, iktisadi ve bilimsel başarıyı paylaşıp, birlikte alkışlamak,
Başta yakın çevremizden başlamak üzere, yaşadığımız çevreyi öncelikleyerek, tüm Türkiye’de ve hatta yeri geldiğinde dünyanın başka bir ucunda bulunan engelli dostlarımızın hayatlarından kesitler paylaşmak,
Ve sayıları 10 milyona yaklaşan bu kocaman ailenin iletişim ağını güçlendirmek için “bismillah” dedik.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Baştan belirteyim, ben engelli bir birey değilim. Ama dünyaya gözümü açtığım günden bu yana onlarla birlikteyim. 
Hani şu engelli dostlarımız ile ilgili toplumsal duyarlılığın henüz oluşmadığı,  engellilere “sakat”, “özürlü” “çürük” denilerek rencide edildiği günlerden, onlara da “birey” gibi davranıldığı o sürece birebir tanıklık yapmış, o itilmişliği, acıyı bizzat kalbinde yaşamış bir engelli dostuyum.
Daha çok okuyan, daha çok araştıran, sorgulayan, ön yargılarına mahkum olmamış, yaşadığı çevre ve toplumla barışık ve en önemlisi kendisi ile barışık hayatın ritmini yakalayabilmiş, musmutlu  dostlarımızın sayısını artırmak, huzur halkamızı genişletmek için buradayım.

Yukarıda ne dedik, “başta yakın çevremizden başlamak üzere, yaşadığımız çevreyi öncelikleyerek, tüm Türkiye’de ve hatta yeri geldiğinde dünyanın başka bir ucunda bulunan engelli dostlarımızın hayatlarından kesitler paylaşmak”…
İşte sevgili dostlar bu köşede bunu yapmaya çalışacağız
Zorluklar yaşamış ama başarmış…
Ötekileştirilmiş ama pes etmemiş…
Hor görülmüş ama içine kapanmamış…
Yıkılmış ama kalkmasını da bilmiş…
Kısacası, bizden birisi olarak hayata başlamış ama mücadele azmiyle, hayata tutunma gücüyle, azmiyle, cesaretiyle, özgüveniyle her şeyin üstesinden gelmiş  ve bugün bizlere “örnek” teşkil etmiş hayat hikayelerine yer vereceğiz burada.
Vereceğiz ki,
Başaramamış, pes etmiş, kabuğuna çekilmiş, azmini, cesaretini kısacası mücadele şevki kırılmış, yaşama sevinci yok olmuş  kardeşlerimize örnek olsun, moral olsun, özgüven kazandırsın…
Vereceğiz ki,
Toplumda engelli bireylerin neleri başarabildiğini, nasıl da hayata tutunduklarını, azim ve kararlılıklarını görsün tüm dünya.

BİZDEN BİRİ, BİZDEN BİR YAŞAM HİKAYESİ
Elbette, her hayat hikayesi zirveye uzanan yola çıkmayacak.. Bazılarımız, kendi engelimiz yanı sıra yola döşenmiş engellerle de mücadele ederken sendeleyeceğiz, belki düşeceğiz, kalkmakta zorlanacağız.
Tam da bu noktada, ellerimizden bizi tutup kaldıracak birilerine sesimizi duyurmak için paylaşacağız hayat hikayelerimizi. 
Bu paylaşımları kimi zaman “kahramanımızın” gerçek isimleriyle yapacağız. Kimi zaman, isminin duyulmasını istemeyen, ama sesini duyurmak isteyenler için “takma ad” larla yapacağız. 
Biz sadece burada aracı olmayı hedefliyoruz sevgili dostlar. Sadece bir iletişim köprüsü. Üzüntümüzü ve mutluluğumuzu geniş kitlelere duyurabileceğiniz bir sosyal medya platformu.

 Engeli dostlarımızın haklarının yılmaz savunucusu, sevgili dostum, yol arkadaşım Enkader Başkanı Canan Aykanat’ın oluşturduğu bu platformda aynı çatı altında, aynı hedefe yürümek için birlikteyiz, engelli dostlarımızın engelsiz sesi olmak için buradayız.
Şimdilik hoşça kalın, takipte kalın, bizimle kalın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa Ulusoy 4 yıl önce

Merak ve ilgiyle takibedeceğim yazılarınızı.

Avatar
Hayriye Sütcü 4 yıl önce

Benim de etrafımda hayretle izlediğim engelli insanlar var. Neler başarıyorlar neler, ilgilenirseniz paylaşırım sizinle

banner78

banner79