EngelsizlerHaber

Gündüzlü bakım merkezlerimizin sayısı 123'e ulaştı.

HABER

Ülkemizde 75 ilde bulunan gündüzlü bakım merkezleri 1 Temmuz itibariyle faaliyetlerine başlayacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim'e bağlı tüm kurumların faaliyetlerinin durdurulmasıyla birlikte Gündüz Bakım Merkezleri de kapatılmıştı. 75 ilde sayıları 123'ü bulan Gündüzlü Bakım Merkezleri, normalleşme takvimi kapsamında 1 Temmuz itibariyle faaliyetlerine yeniden başlayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; gündüzlü bakım merkezlerinde engelli vatandaşlara tam veya yarı zamanlı hizmet verildiğini belirterek 2020 itibariyle gündüzlü bakım merkezlerinin sayısının 123'e ulaştığını söyledi.

Açıklamasında; “İlk kez, 2018 yılının sonunda uygulamaya koyduğumuz Gündüzlü Bakım Merkezleri sayımız bugün itibariyle 123’e ulaştı. Normalleşme takvimiyle birlikte, gerekli tedbirleri sağlayarak, bu merkezlerimizde engellimize hizmet vermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanan Bakan Selçuk: "Engellisine evde bakmakta olan ailelerin kendilerine daha çok zaman ayırmalarını sağlayarak rahatlatılması, engellimizin de sosyal hayata daha aktif katılması temel amacımız.” diye konuştu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.