EngelsizlerHaber

Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı Hançerli'den tepki!

HABER

Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı Turan Hançerli, Ankara’da %96 ağır ortopedik engeli bulunan bir öğrencinin en üst kattaki sınav salonuna “annesinin sırtında” taşınmasına tepki gösterdi.

Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı Turan Hançerli, Ankara’da engelli bir öğrencinin, en üst kattaki sınav salonuna “annesinin sırtında” taşınmasına tepki gösterdi. Sosyal medyada büyük ses getiren görüntülere sessiz kalmayan Hançerli, engelli yurttaşlar için her alanda fırsat eşitliği vurgusu yaptı.

Hançerli, engelliler için her alanda fırsat eşitliği vurgusu yaptı.

Hançerli, “Hayatını engelli hakları mücadelesine adamış engelli birey olarak, her alanda fırsat eşitliği sağlanması için mücadele ediyorum. Senin başımızın üstünde yerin var arkadaşım ama hiçbir annenin evladını sırtında taşımaması için mücadeleye devam!” ifadelerini kullandı.

Hayatını engelli hakları mücadelesine adamış engelli birey olarak, her alanda fırsat eşitliği sağlanması için mücadele ediyorum.

Senin başımızın üstünde yerin var arkadaşım ama hiçbir annenin evladını sırtında taşımaması için mücadeleye devam

NE OLMUŞTU?

Evrensel’de yer alan habere göre, Ankara Yenimahalle Alparslan Anadolu Lisesinde yüzde 96 ağır ortapedik engeli olan öğrencinin İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na gireceği sınav salonu en üst kata verildi. Anne kızını sırtında taşıyarak götürdü, yaşadığı duruma itiraz edince ise okul müdürü “Politika yapma” diyerek karşılık verdi.

Ankara’da gerekli tüm yazışmalara rağmen yüzde 96 engelli öğrencinin sınav salonu en üst kata verildi. Kızını sırtında taşıyıp duruma tepki gösteren anneye “politika yapma” denildi.

KIZINI SIRTINDA TAŞIYAN ANNEYE “POLİTİKA YAPMA” CEVABI

Yürüme engeli olan öğrenci, sınava girmeden önce yapılan tüm resmi başvuru ve okul yönetimi ile erkenden görüşülmesine rağmen en üst katta sınava girdi. Kızını sırtında taşıyarak sınava götüren anne Hatice Akyüz, Evrensel’e konuşarak şaşkınlığını ve öfkesini dile getirdi. Akyüz, daha bursluluk sınavı başvurusunda yazdığı dilekçe ile kızının engelinden bahsettiğini ifade ederek, “Kızımın yüzde 96 ağır ortapedik engeli var. Sınav başvurusu yaparken de dilekçe ile durumu belirterek giriş katta yer talep ettik ve perşembe günü de okula gelerek durumu tekrar izah ettim. Bana biraz erken gelmemi ve ayarlamaya çalışacaklarını söylediler. Bugün ise geldiğimde okul müdürü ‘Girişte bir yer ayarlayamayız, biz çıkarırız”dedi. Olaya tepki gösterince de ‘Politika yapma’ cevabı aldım. Sonra bekledik gelen giden ve yardım eden olmadı. Kızımı sınava gireceği üçüncü kata oğlum, ben ve bir temizlik görevlisi ile sırtımızda taşımak zorunda kaldım. Şimdi sınavda çıkınca yine aynı şekilde indirmek zorunda kalacağım” diyerek “2020 yılında olacak iş mi bu”diye sordu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.