Bakanlıktan Muhtaç Ailelere 967 TL Nakit Para Yardımı!

Bu yardımın başvurusu posta yoluyla yada şahsi bir şekilde başvuru sağlanacaktır. Başvurusu yapılan kişiler incelenmeye alınacak ve her ay ödemeleri gerçekleşecektir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ne Kadar Ödeme Sağlayacak?
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yardıma muhtaç ailelere, engellilere ve yetim vatandaşlara aylık olarak 967,07 TL olarak ödenmektedir. Bu ödemenin kesileceği durumlar ise; maaş olan çocukların vefat etmesi, gelir durumlarının düzelmesi, başka biri tarafından bakıma alınması, erkek çocuklarının 18 yaşını tamamlamış olmaları, kız çocuklarının da üniversite eğitimini 25 yaşında tamamlaması, 3 ay maaşın alınmaması gibi Vakıflar Genel Müdürlüğü maaşı tamamen kesilir.
Bu yardım desteğini alabilmek için; emekli olmamak gerekir. Bakımı üstlenilecek kişinin engelli olması gerekiyor yada engelli değilse ise ebeveyni olmayan bir kişi olma şartı bulunmaktadır. Annesiz ve babasız olan kişilerin ya da annesi ile babasının %40 üzerinde olacak şekilde engelli olması şartlar arasına girmez. Sosyal güvencesi olmayıp ve bu şartlardan birini yerine getirmeyen 967,07 TL’lik maaştan yaralanamaz. Gerekli şartlar yerine getirildiği sürece sağlık raporu alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne başvuru yapılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79