Bedensel Engelli Gülsüm Doruk 10 yaşında kitap yazdı

Denizli’de yaşayan Meriç ve İbrahim Doruk çiftinin en küçük evlatları olan 10 yaşındaki Gülsüm Doruk serebral palsi hastası.  Doğuştan bedensel engelli olan Gülsüm Doruk, azmiyle yaşıtlarına ve aynı rahatsızlığı bulunan kişilere örnek olacak başarıya imza attı. Okuma yazma bilmediği yıllarda hayal ettiği kitapların kapaklarını tasarlayarak yazar olma hayalini kuran Doruk, 10 yaşında hayalini gerçekleştirdi.

Farklı konular ele alarak öyküler yazan Doruk, yılbaşı temasına yer verdiği “Bir Yılbaşı Hikâyesi” isimli öykü kitabını okuyucularıyla buluşturmak istedi. Tam anlamıyla bir aile çalışması ile ortaya çıkan minik yazar Doruk’un kitap editörlüğünü anne Meriç Doruk, kapak tasarımını abi Yiğit Doruk, düzenlemesini abla Şevval Doruk ve yayına hazırlığını baba İbrahim Doruk üstlendi.

Minik yazar ilk imza gününü öğrencisi olduğu Sarayköy ilçesinde eğitim veren Özel Ege Deva Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenledi.  İmza gününe katılan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş,  yazar Doruk’a çiçek takdim etti.

Bedensel Engelli Gülsüm Doruk 10 yaşında kitap yazdı

Başkan Özbaş’a kitabını imzalayan minik yazar, “ Bugün benim en mutlu günüm. Yazar olma hayalini hep kuruyordum. Bir Yılbaşı Hikayesi kitabımla hayallerim gerçek oldu. Yazmayı çok seviyorum. Daha çok kitap çıkarmak istiyorum. İmza günüme katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Büyük bir azmin örneği olan Gülsüm Doruk’un imza gününün heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Özbaş, “  Gülsüm kızımızın azmine ve ışığına hayran kaldım.  Hayallerinin peşinden bu denli istekli gitmesi onu ilerde daha büyük yerlere getirecektir. Bizler özel çocuklarımızın her zaman yanındayız ve çalışmalarımızı onların durumlarını göz önünde bulundurarak ilerletiyoruz. Gülsüm kızımızda örnek olacak bir azmin meyvesini bugün bizlere gösterdi. İnşallah ilerde onu büyük bir yazar olarak görürüz ve bir kez daha kendisiyle gurur duyarız” diye konuştu.

Anne Meriç Doruk ise, “ Kızım Gülsüm yazmayı ve hayalindeki kurguları yazıya dökmeyi çok seviyor. Okuma yazma bilmeden önce 7 yaşlarında hayal ettiği kitaplarının kapak tasarımlarını çiziyordu. O zamanlar yaptığı kitap tasarımlarının her birinin öyküsü olacak derdi. 10 yaşında sayısız öykü yazdı. Bir Yılbaşı Hikayesi kitabıyla başlangıç yaptık. Bugün onun en mutlu günü” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79