Otobüslere Sesli Anons Sistemi Talebi

Görme Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri ve  Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Konya Büyük Şehir Belediyesine ait olan otobüslerde durak isimlerini sesli olarak okuyacak olan anons sisteminin hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.

otobuslere-2.jpg

Özağan yaptığı açıklamada, “Beyaz baston görme engelli için bir bağımsızlık ve güvenlik sembolüdür. Her koşulda ona rehberlik eden bir arkadaş gibidir. Bizler toplum içerisinde yaşayan engelsiz engellileriz. Görme engelliler olarak kendi başımıza beyaz bastonumuzla ilimizde rahatça dolaşmak bizimde hakkımızdır. Belediyelerden şehrimiz genelinde tüm kaldırım, cadde ve sokaklarda gerekli mimari düzenlemeleri tamamlayarak, kamu kurum ve kuruluşların ayrıca özel sektörün umuma açık binalarında gerekli düzenlemeleri bir an evvel hayata geçirmeleri anayasal zorunluluk olduğunu hatırlatıyoruz. 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Gününde dile getireceğimiz önemli bir hususta, görme engelliler için hayati önemi olan, ülkemizde bir çok ilde hayata geçirilmiş, fakat Konya’da bir türlü hayata geçirilemeyen, Konya büyük şehir belediyesine ait olan otobüslerde durak isimlerini sesli olarak okuyacak olan anons sistemidir. Görmeyenleri koruma derneği Konya şubesi olarak 2005 yılından buyana her fırsatta büyük şehir belediyesi yetkililerine, görme engellilerin, belediye otobüslerinde sesli anons sisteminin olmaması nedeniyle,  çok mağduriyet yaşadıklarını dile getirmemize rağmen, görme engellilerin bu haklı talepleri karşısında sessiz kalmaları çok manidar, aynı zamanda hukuksuzdur” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Görme Engelli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79