Amerika'da Zihinsel Engelli 5 Arkadaşın 1978'den Beri Çözülemeyen Gizemli Ölümü

24 şubat 1978'de, yaşları 24-32 arasında değişen, hafif bilişsel ve psikiyatrik sorunlara sahip olan gary mathias (25), bill sterling (29), jack huett (24), ted weiher (32) ve 30 yaşındaki jack madruga isimli beş yakın arkadaş, chico, kaliforniya'da bir basketbol maçını izledikten sonra ortadan kayboldu. birbirleriyle bir süredir tanışık olan grup, ertesi gün bir hafta sürecek olan basketbol turnuvasına katılacaktı ama aileleri maçtan dönmediklerini görünce hemen polisle irtibata geçtiler.

hikâyeye başlamadan önce gary mathias’ın uyuşturucu sorunları sebebiyle şizofreni teşhisi konulan eski bir asker olduğunu, geri kalan dörtlününse yavaş öğrenenlerden olduğunu bilin. olaylar ihbarın hemen ardından arama çalışmalarıyla başladı fakat yoğun ve şiddetli kar yağışından dolayı gecikmeler yaşandı, ancak birkaç gün sonra jack madruga'ya ait olan araba, gitmeleri gereken yuba ilçesinin tam tersi yönünde yer alan sierra nevada dağları'ndaki kar yığınında terk edilmiş olarak bulundu. polis araba anahtarının ‘’belki yardım bulup geri dönme’’ düşüncesiyle alındığını söyledi fakat araba gayet iyi durumdaydı, deponun yarısından fazlası doluydu ve saplandığı yerden ufak bir itmeyle çıkartılabilirdi bu sebeple neden terk edildiğini belirleyemediler. polis arabayı daha detaylı incelediğinde, bu kadar uzun bir dağ yolunda kullanılmış olmasına rağmen alt takımında veya tamponunda hiçbir çukur, oyuk veya çamur izi olmadığını, ayrıca haritanın alınmadığını tespit etti. ya sürücü son derece dikkatliydi ya da yolu iyi bilen biriydi.

olayın basına düşmesiyle, 2 görgü tanığı ortaya çıktı. bir tanesi ailesiyle yapacağı kayak turu öncesi bölgeyi ve kar yağışını kontrol etmek isteyen joseph schons idi. diğeriyse grup üyelerinin kayboldukları bildirildikten sonra gören bir mağaza çalışanı. schons ifadesinde, saat 17:30'da arabasını girdiği çukurdan kurtarmaya çalışırken kalp krizi belirtilerini hissettiğini ve altı saat kadar arabada beklediğini belirtti. o gece park edilmiş bir arabanın çevresinde birisi bebek tutan bir kadın olmak üzere birkaç kişiyi gördüğünü ve iki kez yardım istediğini, ancak onların kendisini duyunca konuşmayı bırakıp farlarını söndürdüklerini ekledi. doktorlar daha sonra onun gerçekten de hafif bir kalp krizi geçirdiğini doğruladılar. mağaza çalışanı kadınsa, huett ve sterling olarak tanımladığı iki adamın mağazanın dışındaki bir telefon kulübesinde, diğer ikisininse içeriye girip atıştırmalık aldığını söyledi.

4 haziran'da, yüksek rakımlı karların çoğu eridiğinde, bir grup motosikletçi, arabanın bulunduğu yerden yaklaşık 31,2 km uzaklıktaki bir kulübede mola vermek üzereydi. geldiklerinde kulübenin ön camı kırılmıştı. kapıyı açtıklarındaysa weiher'e ait olan cansız bedeni buldular. raporlara göre weiher'ın sakalının uzamasına bakılarak son görüldüğü tarihten ölümüne kadar, 13 hafta daha hayatta olduğu anlaşıldı fakat kendi başına yapamayacağı bir şekilde çarşaflara ve battaniyelere sarılmıştı, ayakkabıları olmadığı için ayakları da donmuştu ve yanında ekipten kimseye ait olmadığı belirlenen altın bir saat vardı. işin daha tuhafı kulübede beş kişiye bir yıl yetecek gıda vardı ama bunların küçük bir kısmı yenmişti, ayrıca kulübeyi ısıtmak için şömine ve ısıtıcı kullanılmamıştı, çevresinde de ateş yakılmadı. araştırmacılar grubun diğer üyesi mathias'ın da aynı yerde ayakkabılarını buldular. bu da weiher'in karavanda yalnız olmadığını, mathias ve muhtemelen huett'in de orada olduğunu ortaya çıkardı ancak jack madruga ve bill sterling’in cansız bedenleri ilerleyen günlerde bir ormanda bulundu. bu ikilinin vahşi hayvanlardan dolayı yalnızca kemikleri kalmıştı ve otopsiler ikisinin de hipotermiden öldüğünü tespit etti. huett’in cansız bedeniyse bir şerif yardımcısının bulduğu kafatasındaki diş kaydıyla doğrulandı. onun ölümü de hipotermiye bağlandı.

yapılan kapsamlı araştırmalara rağmen, bu grubun ölümüne neyin neden olduğu büyük bir sır olarak kaldı ve çeşitli teoriler üretildi. mathias ise sırra kadem basarak ortadan kayboldu. olay, gizem ve komplo teorilerini sevenlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79