Engellilerin Yerel Seçimlerde Temsiliyeti Yine Yok

Yaklaşık 500 bin engelli adına açıklama yapan dernekler, "Birçok sorunumuz çözüm beklerken, Yerel Seçimlerde yine yok sayıldık" dedi. Engellilerin Basın açıklaması şöyle:

31 Mart 2024 tarihinde ülke genelinde yerel seçimler gerçekleşecek. Engelli bireyler olarak, engellilere yönelik hizmetleri destekleyen siyasi partilerden meclis üyeliği için aday adayı olduk. Ancak, engellilerin günlerinde ve haftalarında sadece gösteriş için hatırlananlar, yönetimde bizimle iş birliği yapmak veya engelli toplumuna hizmet etmek için aday olduklarımızı göz ardı etti. Bazıları bizi listeye dahil etmedi veya seçilmeyecek yerlere yerleştirdi.

Oysa ki, partiye yönelik bilgi eksikliği, dosya sunmayanlar veya aniden parti değiştirenler listelerde yer buldu, bu da bizimle alay etmek gibiydi. İzmir'de yaklaşık 500 bin engelli kişinin birçok sorunu var ve çözüm bekliyor. Bugüne kadar, engellilere rağmen değil, engellilerle birlikte hizmet etme mantığına sahip bir yönetim anlayışı sürdürüldü. Bu nedenle, engellilerle birlikte yönetim anlayışını getirmek için aday olduk.

Kaldırımların yapımında, iskan ruhsatlarının verilmesinde, ulaşım araçlarının seçiminde veya STK'ların önerdiği projelerin uygulanmasında bize danışılmadı. Engellilerle ilgili projeler üretilmedi ve toplumun önemli bir kesimini temsil eden engelli kuruluşları ile iş birliği yapılmadı.

Siyasi söylemlerde engellilerden bahsetmeyen veya onları yönetimde yer almaya davet etmeyen siyasi anlayışları protesto ediyoruz. Bizi yok sayanlar, bizim için de yoklar. Biz varız ve engellilere rağmen değil, engellilerle birlikte hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Eğer engelli adaylar yoksa, oylar da yok demektir. Gerçek engel, engellilerin düşüncelerinde değil, gerçekte onların varlığındadır.

Bu düşünceyi destekleyen Sivil Toplum Kuruluşları ise şunlardır:

Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği (Temsilcisi Seyit Çelebi)
Görmeyenler Birleştirme ve Kültür Derneği (Başkanı Ahmet Serdar Göksel)
İzmir Anadolu Engelliler Derneği (Başkan Yrd. Gündüz Koçak)
Tüm Engeller Federasyonu (Başkanı Ahmet Gültekin)
İzmir Rehabilitasyon Spor Kulübü Derneği (Başkanı Ramazan Kaymaz)
Buca Engelliler Güç Birliği Spor Kulübü Derneği (Başkanı Kamuran Parıltı)
Engelsiz Yaşam Derneği (Başkanı Gülgün Yorgancılar)
Yeni Oluşum Bedensel Engelliler Derneği (Başkanı Cafer Çelik)
Engelsiz Hayat Derneği (Başkanı Fadime Akgül)
Ege Tüm Engeller Çevre Kültür İşletme Kooperatifi (Temsilcisi Necmettin Türen)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79