'Engelsiz kentler için adaylardan söz istiyoruz'

Türkiye'de 10 milyonu aşkın engelli yaşıyor. Engelli vatandaşlar, belediye başkan adaylarından, yaşadıkları kentleri engelli dostu olarak düzenlenmesini talep ediyor. Anadolu Otizm Vakfı öncülüğünde engelli sivil toplum örgütleri, "Tüm Başkan Adaylarımızdan Engelli Dostu Kentler İçin Söz İstiyoruz" bildirisi yayımladı. Bildiride, kentsel düzenlemeler, alışveriş merkezleri, sağlık ve eğitim tesisleri, müzelerden parklara, spor alanlarından tatil mekanlarına, trafiğe kadar birçok noktada düzenleme yapılması istendi.

'Engelsiz kentler için adaylardan söz istiyoruz' - Resim : 1

İşte bildirideki maddeler:

Engelli bireylerin çalışabileceği fırsatlar ve uygun düzenlenmiş iş ortamları

Geçici bakım evleri ihtiyacı

Kamu çalışanları başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarında ve iş yerlerinde görev alanların, engellilik konusunda eğitilmesi

Toplumda engellilik bilincinin arttırılmasına yönelik etkinliklere ve bu konuda çaba gösteren STK’lara destek verilmesi

Spor sahalarına, salonlarına, yüzme havuzlarına ihtiyaç

Temiz ve gürültüden arınmış kentler

Yerel yönetimlerin ilgili yasaların kendilerine verdiği görev ve yetkiye uygun şekilde; sivil toplum örgütü, vakıf ve derneklerin kamuya yararlı, toplum ve kamuca denetlenmiş, kabul görüp desteklenmiş projelerinin; öncelikle başlayanlarının bitirilmesi ve gereken yeni projelerin gerçekleşmesi için sorumluluklarını yerine getirmelerini, bu gibi kurumların sürdürülebilirliğini desteklemeleri

'GÖREVE DAVET EDİYORUZ'

Engelsiz kent modelinin bütün Türkiye’ye yaymak istediklerini söyleyen Anadolu Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nüvit Uyar, “Bütün yerel seçim adaylarını ve siyasetçileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79