MEB, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine Kota Getiriyor

Yapılan düzenlemeler, engelli bireylerin eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine daha adil ve dengeli bir şekilde erişebilmelerini hedefliyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu adımı, özel eğitim ve rehabilitasyon alanında daha iyi bir hizmet sunma ve daha yararlı olma amacını yansıtıyor.

Engelli eğitiminde dengeli dağılım için önemli adımlar atıyor!

MEB Türkiye genelinde özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin daha dengeli bir şekilde dağılması için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. 14 Eylül 2023 tarihli bir yazı ile il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen bilgilendirmeye göre, engelli bireylerin sayıları, engel grupları ve ikamet adresleri dikkate alınarak özel eğitim okulları, rehabilitasyon birimleri ve merkezlerinin açılacakları iller ve ilçeler belirlenecek.

Mevcut durumda özel eğitim kurumlarının büyük bir kısmı şehirlerin merkez ilçelerinde ve belirli semtlerinde yoğunlaşmış durumda. Bu durum, engelli bireylerin bu kurumlara ulaşımını zorlaştırıyor ve ek maliyetlere yol açıyor. MEB, bu sorunları çözmek ve daha dengeli bir dağılım sağlamak için yeni kotalar ve sınırlamalar getirme kararı aldı.

Önümüzdeki dönemde, engelli bireylerin yaşadıkları illere ve ilçelere daha yakın olan özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezleri açılacak. Böylece, engelli bireylerin eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine kolaylıkla ulaşmaları hedefleniyor. Bu düzenleme ile ulaşım maliyetleri de azaltılacak ve ailelerin ekonomik yükü hafifletilecek. Bu alanda pek çok ailenin maddi olarak yüklerinin azalması hedeflenirken vatandaşlar tarafından da merak edilen bir konu haline geliyor.

Rehabilitasyon birimi kurma başvurularını kabul etmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim okulu veya rehabilitasyon birimi kurmak isteyenlerden artık başvuruları kabul etmeyeceğini ve izin vermeyeceğini duyurdu. İnşaat ruhsatı alan veya kurum binası ile ilgili resmi yazıyla sağlık müdürlüğü veya itfaiye müdürlüğüne başvuranlar bu durumdan hariç tutulacak.

Buna göre, özel eğitim okulu veya rehabilitasyon birimi açmak isteyenlerin başvuruları artık kabul edilmeyecek, ancak inşaat ruhsatı almış veya ilgili resmi yazıyla sağlık müdürlüğü veya itfaiye müdürlüğüne başvurmuş olanlar ise bu kuralın dışında tutulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79