Pazarlama ve satış sektörü girilmesi zor, cesaret isteyen bir alandır. Akabinde engelliler için durum biraz daha zordur. Çünkü dış dünya engellilere nasıl davranacağı noktasında bilinçsizdir. Toplum engelli pazarlamacı karşısında kaba, kırıcı tutum izleyebilir. Bundan dolayıdır ki engellinin kendi engelini aşmış olması çok önemlidir. Toplumda nasıl bir kabalıkla karşılaşılırsa karşılaşılsın bunu duymaması gereklidir.
Engellilerin %36 okuma yazması yok, %33 okur-yazar, %5 lise ve %2 üniversite mezunu olduğu açıklandı. Yani engelliler eğitim durumlarını geliştiremiyorlar. İş Kur’a kayıtlı engellilerin ise %75 gibi bir oranın mesleğinin olmadığı söyleniyor. Engelliler eğitim ve meslek edinmede yetersiz durumdalar. Bazı engelliler ise 3 aydan 3 aya engelli aylığım kesilir diye çalışma hayatına bile katılmıyorlar.
Hani bir hikâye vardır. Âlice yol ayrımında tavşana sorar;-Hangi yoldan gitmeliyim. Nereye gideceğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin bir anlamı yok der tavşan. Engellilerin iş dünyasında Hedefleri olmalıdır.
ENGELLİLERİN ÇALIŞABİLECEKLERİ
İŞ ALANLARI
-Müellif (yazar)
Masör (spor)
Büro memuru (genel)
Yıkama ve ayıklama işçisi
(konserve imali-elle)
Tat bakıcı (kahve ve çay)
Telefon operatörlüğü Bilgisayar operatörlüğü
Çağrı Merkezi operatörlüğü
Avukatlık
-Öğretmenlik
El Sanatları (Galoş üretimi)
Network Marketing
Bilgisayar danışmanlığı
Bilgisayar programcılığı
Müşteri hizmetleri
Gazeteci
Yönetim danışmanlığı
Pazarlama müdürü
Psikolog
Araştırma analisti
Borsacı
Parfüm Sanayi
Ticaret ve Pazarlama Teknikleri
Ofis görevleri:
(Sekreterlik, Muhasebecilik, Müşteri İlişkileri)
Tele pazarlama
Resepsiyon Görevliliği
Halkla İlişkiler - Basın Yayın Elemanı
İş hayatında İki tür engelli var:
1-Ben engelliyim herkes bana mecbur.
2-Ben engelliyim, hiçbir şey yapamam, kimse yüzüme bakmaz.
Bu ikisi de doğru değil. Doğru olan engelli modeli şudur; Kendini yetiştirmiş, kendine güvenen ve engelliliğinin sınırı bilen. Maalesef iş hayatında engelli algısı ‘Hassas’ Kırılgan’ Alıngan’ Üzülen’ Çekingendir. Bunlar işverenin tercihini olumsuz etkiliyor. Engelliler iş hayatında duygularıyla değil, mantıklarıyla hareket etmelidir . Kendisini geliştirmeyen, işe nitelik katamayan engelliler büyük rekabet yaşanan iş dünyasında var olamazlar. Engelli olmayan milyonlarca üniversiteli işsiz varken iş dünyasına daha gerçekçi bakılmalı, ciddiye alınmalı ve gereken gayret gösterilmelidir.
İş dünyası giden gemi gibidir. Rüzgâr her zaman istediğiniz yönden esmez. Tabi dalgasız, rüzgârsız bir denizde sizi beklemez. Yaşam düz bir çizgi olmadığı gibi inişli çıkışlı uçurum ve tepelerden ibarettir.
Engellilerin Aile ya da çevresinde ‘’Yapamazsın’’ ’’Başaramazsın’’ ’’Seni işe almazlar’’ Sözlerine itibar edilmemelidir. İş yerinin fiziki yapısı önceden görülmesi için tedbiren bir gün önceden gidilip görülmelidir. Mülakata erken gidilmelidir. ’Ne iş olsa yaparım’’ sözünden sakınılmalı ve yeteneğine, sertifikalarına ve mesleğine uygun işlerde çalışabileceğini vurgulamalıdır. Engelinin mani olacağı işleri yaparım dememeli. Çalışılacak işte bir hafta çalışmadan’ ’Hafta sonu tatil mi? İkramiye var mı? Ücrete zam ne zaman verilecek? Sosyal hayatım olacak mı? 8 saat mi? Ne zaman yükseleceğim? Gibi başlangıçta işi görmeden bu gibi erken sorulardan kaçınılmalıdır. Bir süre çalışılıp, işi tanıyıp, ona göre iş seçimi yapılmalıdır.
Engelliler Öncelikle işe girdikten sonra ‘Başarılı olmak zorunda değilim’ ’İş’te yükselemem gibi duyguları bir tarafa bırakarak, işte yükselme gibi hedef belirlenmelidir. Engelliler işyerinde ihtiyaç, boşluk ne ise o boşluğu doldurmanın gayretinde olmalı, kendisini ispat etmeli. İş yerinde sabırlı olunmalı. Devamsızlık yapılmamalı. Ortama uyum sağlanmalı. Amirlerine itaat etmeli. İş yerinde teknolojik değişiklerden geri kalmamalı ve kendisini o alanda yetiştirmelidir.
PAZARLAMA NEDİR?
Bir ürünün, bir malın, bir hizmetin satışını geliştirmek amacıyla tanıtmayı, paketlemeyi, satış elemanlarının yetişmesini, piyasa gereksinimlerini saptama ve karşılamayı içeren etkinliklerin tümüdür.
PAZARLAMA TEKNİKLERİ
Engelli bekâr bir vatandaş hoşlandığı bir kıza doğrudan: ‘ Seni Seviyorum’ derse
Bu, Doğrudan Pazarlamadır.
Arkadaşlarınızdan biri sevdiğiniz kıza gidip sizi gösterip:
"Şu yakışıklı var ya, Seni seviyor." derse;
Bunun adı Reklamdır
Sevdiğiniz kızı gördünüz. Yanına gidip telefon numarasını aldınız. Ertesi gün sevdiğiniz kızı arayıp dediniz ki:
"Sizinle tanışmak istiyorum… Müsait bir vaktinizde benimle yemeğe çıkar mısınız ?"
Bu Telemarketing'dir.
Sevdiğiniz kızı gördünüz. Yolda karşılaştınız. Hemen kıyafetinizi düzelttiniz. Bir aksilik oldu ve kız elinden çantayı düşürürken hemen yakalar, kendisine verirsiniz. Dolaşmayı teklif edersiniz ve derseniz ki: "Gideceğiniz yere kadar size eşlik edebilir miyim";
Bu Halkla İlişkilerdir.
Sevdiğiniz kızı gördünüz. Onu sizinle tanışmasını sağlayacak kadar ilgisini çektiniz sohbet edip numarasını aldınız. Daha sonraki aramalarla sohbet ve çeşitli jestler ile gönlünü çalıp güven kazandınız... Ve daha sonra çok uygun bir ortamda ve zamanda:
"Sizden çok etkilendim. Çok nazik bir hanımefendisiniz. Muhabbetimizin devam etmesini temenni ederim. Bundan sonra da sizinle görüşmek isterim" der, kız da görüşmelerini kesmez ve memnuniyeti devam ettirir ise;
Bu Müşteri Odaklı Satış olur
Sevdiğiniz kızı gördünüz. Yanınıza geldi ve dedi ki:
"Duydum ki başarılı, ünlü bir iş adamıymışsınız… Herkes sizi anlattı bana"
Bu MARKA OLMAKTIR.
PAZARLAMA ÖNCESİ UYULMASI GEREKEN ADIMLAR
1- Kartvizit Bastır
Kartvizit Pazarlama da başarıya ulaşmada ilk yoldur. Karşınızdaki müşterinizin size güvenmesi, ilk izleniminiz ve memnuniyet halinde size ulaşabileceği önemli bir etkendir. Kartınızın sade olması, adı-soyadı ve iletişim bilgilerinizin olması yeterli olup; diğer detayları size ulaştığında sizden birebir alması daha sağlıklıdır. Kartvizit Bastırarak müşterilerinize ilk izlenimi verebilirsiniz.
2- Giyim-Kuşam “İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, ilmiyle ağırlanır, ahlakıyla uğurlanır. Mevlana bu güzel sözü söyleyerek günümüze ışık tutmuştur. Bizde bu sözde küçük değişiklikler yaparak şöyle diyelim: “Pazarlamacılar kıyafetiyle karşılanır, satış sunumu ile ağırlanır, memnuniyet halinde alış-veriş yapılarak uğurlanır.’
3- Çantanız olsun
Kibar zarif bir çantanız olsun. O çantanızın içerisinde ürününüz, not defteriniz, kaleminiz ve hesap makinanız olsun. Çanta düzen ve tertipli olma açısından önemlidir.
4- Dürüst Olun
Dürüst olmak bu işin püf noktasıdır. Güzel bir sözü anımsayalım; ‘Yalanla bir yere kadar gidersin ama oradan geri dönemezsin’ Sondan, utanılacak bir şey olmasındansa baştan ‘demiştim’ demek önemlidir. Örneğin; Kurbanlık satan bir adamı düşünelim. Müşteriye der ki; ‘Bu hayvan şu fiyatı duydu.’ Yemin eder tabi. Meğer o satıcı; evinden çıkmadan önce, hanımına hayvanın kulağına bir fiyat söyletirmiş. İşi kılıfına uydurarak sahtekârlık yapmaya gerek yok. Çünkü insanları kandırabilirsiniz belki ama Rabbimizi asla!
5- Referans istihbarat sistemi
Müşteriye sunumu yaptınız… Diyelim ki o müşterinin sattığınız şeye ihtiyacı yok. İnsanın mutlaka ‘Sattığınız ürünü bir arkadaşım var, ona teklif edin o alır’ dediği eşi dostu mutlaka vardır. Not defterinizi çıkarın ve referans istihbarat ağı kurun.
6- Israr etmeyin
Asla ve asla ısrar etmeyin. Bir gün bir turizm tanıtımına gittiğimizde satışçı bayan bizi ikna edemedi. Başladı ısrar etmeye… Başaramadı tabi. Daha sonra kendini yerin dibine sokacak sözlere başladı tabi. İşte ‘ Ben buradan puan kazanıyorum, Ne olur alın gibi daha söyleyemeyeceğim bir sürü sıkıntılı laf söyledi bize. Gerek yok bunlara. Belki de son kararımda kabul edecektim. Hani maçlarda olur ya 90+3 galibiyeti gibi.
Satış engel tanımaz. Başarı tamamıyla pazarlama yeteneğinizle ilgilidir. Beceriniz neyse o kadar başarı payınıza düşecektir. ‘Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır’ atasözünden yola çıkarak tatlı dil, güler yüz de satışta başarı için bulunması gereken özelliktir. Pazarlamacının başarı sırrı ‘Kış’ ta yazı yaşayabilmeyi başarabilmesiyle alakalıdır. Dan Brown’ın güzel sözü ile konumuzu tamamlayalım: ‘Başarmak zordur, Kolaya kaçarsan sonuç basitleşir. Unutma, Yokuş aşağı inmek kolaydır ama manzara tepeden seyredilir. ‘

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79