30 özel eğitim uygulama okulundaki 3 bin engellinin öğle yemeğini kestiler

İzmir'de Aziz Kocaoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, ilk ve orta dereceli özel eğitim uygulama okullarına, engelli öğrencilerin eğitim aldığı vakıf okullarına ve Halk Eğitim Merkezleri tarafından sosyal yaşama adapte olmaları için beceri kurslarına katılan 23 yaş üstü engelli bireylere yemek desteği verilmeye başlandı. Kocaoğlu'nun görev yaptığı süre boyunca hafta içi her gün ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilere ve Halk Eğitim Merkezleri'ndeki engelli kursiyerlere öğle yemeği dağıtılıyordu.

YEMEKLER KESİLDİ
31 Mart yerel seçimleri öncesi kentin kronikleşmiş sorunlarını çözme vaadi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP'li Tunç Soyer, kentin sorunlarını çözmek bir yana, belediye içinde yaptığı atamalar ve ülke gündemine oturan söylemleri ile skandalların altına imza attı. Soyer'in son icraatı ise otistik, görme ve zihinsel engelli 3 bin özel öğrencinin öğle yemeklerini kesmek oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk ve orta dereceli öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü, aralarında Sabahat Akşiray Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şehit Hüseyin Dalgılıç Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şehit Tahsin Gerekli Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Konak Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin de bulunduğu 30 okula gönderilen öğle yemeğini desteğini kesti. Yemek desteği kesilenler arasında 23 yaş üstü engelli bireylerin sosyal yaşama adapte olmaları ve el becerilerini geliştirmeleri için gittikleri Halk Eğitim Merkezleri ve özel vakıf okullarının da olduğu öğrenildi.

TEK TEK ARADILAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı skandal karar sonrası Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndaki yetkililerin kent genelindeki özel eğitim uygulama okulları ve halk eğitim merkezlerinin müdürlerini tek tek arayarak "2020-2021 yılı eğitim öğretim yılında yemek desteği veremeyeceğiz" diyerek engellilerin başlarının çaresine bakmaları gerektiği mesajı verdiği kaydedildi. Öte yandan bazı eğitimcilerden alınan bilgiye göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu hamlesinden sonra 2020-2021 yılı eğitim öğretim yılında engelli öğrencilerin öğle aralarında mağdur olmaları için her okula bir bütçe ayrılacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79