Engellilere 1 saatlik oyun sürprizi

Merkezin öğrencileri 12'şer kişilik gruplar halinde merkezin bahçesine getirilerek, eğitmenleri gözetiminde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak 1 saat eğlendiler, bol bol moral depoladılar. Pandemi günlerinde kendilerine yasak olmamasına rağmen tedbir amaçlı dışarı çıkmayan engelliler, gönüllerince oynadılar, kendilerine bu sürprizi yapan Başkan Enver Demirel'e teşekkür ettiler.

ÖZEL ARAÇLARLA EVLERİNDEN ALINDILAR
Engelliler, ailelerinin de onayıyla koronavirüse karşı ilaçlanarak dezenfekte edilen engelsiz yaşam merkezine ait araçlarla evlerinden alındılar. Maske takılan ve ateşleri ölçülen engelliler sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek ikişer kişi bindikleri midibüslerle engelsiz yaşam merkezinin bahçesine getirildiler. Uzun bir aradan sonra eğitim gördükleri merkezi gören engelliler büyük sevinç yaşadılar.

OYUNLAR OYNADILAR
Her bir engelli eğitmenleri nezaretinde merkezin bahçesinde oyunlar oynadılar. Engelliler kendileri için hazırlanan survivor parkurunda gönüllerince eğlendiler. Masa tenisi, tenis gibi etkinliklere de katılan engelliler Ankara'nın Bağları'na da yine sosyal mesafeye uyarak eşlik ettiler. Engelliler Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e teşekkür ederek, koronavirüsün geçmesini ve okullarına dönmek istediklerini söylediler. Birbirlerine temas etmeden farklı bölgelerde 1 saat vakit geçiren 12 engelli daha sonra evlerine bırakıldılar.

Etimesgut Belediyesi bu hafta boyunca merkezde eğitim gören engellileri gruplar halinde merkeze almayı planlarken, engelli ailelerini de rahatlatmayı rutin işlerini yapmasına imkan sağlamayı hedefliyor.

DEMİREL: ENGELLİLERLE BAĞLARIMIZI HİÇ KOPARMIYORUZ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türkiye'nin örnek engelsiz yaşam merkezinde koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici eğitime ara verdiklerini hatırlatarak, "Merkezimizde eğitim alan 370 öğrencilerimizin evlerinde de eğitim ve tedavilerinden geri kalmaması için personelimiz yoğun gayret sarfediyor. Engellilerimizle diyalogumuz devam ediyor. Engelliler Haftası'nda engellilerimizi evlerinden alarak çok özledikleri engelsiz yaşam merkezimize getirdik. Kısa sürede olsa bir oyunlar oynadılar, enerji depoladılar. İnşallah koronavirüs salgınını kısa sürede atlatırız ve engelsiz yaşam merkezimizde engellilerimizin eğitim, tedavi ve rehabilitasyonlarına devam ederiz" dedi.

Kaynak: Engelli öğrencilere 1 saatlik oyun sürprizi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79