Görme engelliler için kitap okuma kampanyası

Başakşehir Belediyesi, görme engelli bireylerin bilgiye erişimlerine katkı sağlamak adına, sesli kitaplar hazırlamak için yola çıktı. “Senin Sesin, Benim Kitabım” adlı proje ile engelli bireylerin toplumsal hayata en aktif şekilde katılmalarının desteklenmesi amaçlıyor.

PROJENİN İLK KİTABINI BAŞKAN KARTOĞLU SESLENDİRDİ

“Senin Sesin, Benim Kitabım” projesinin ilk adımı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’ndan geldi. Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde kurulan özel stüdyoda yine görme engelli bir yazar olan Cemil Meriç’in Bu Ülke adlı kitabını seslendiren Başkan Kartoğlu, tüm vatandaşları projeye destek vermeye çağırdı.

Görme engelli gençlerin kitaplara erişimini sağlamak ve görme engelli bireylere yönelik toplumun diğer kesimlerinde empati duygusunu geliştirmek amacını güden proje ile çok sayıda kitap gönüllülerin sesinde hayat bulacağı belirtildi.

WEB SİTESİ ÜZERİNDEN GÖNÜLLÜ OLUNABİLİYOR

“Senin Sesin, Benim Kitabım” projesi ile ilgili şu bilgiler verildi;

"Kitap okumayı seven, diksiyonu ve ses tonunun seslendirmeye uygun olduğunu düşünenler,  www.basaksehirmilletkiraathanesi.com sitesi üzerinden gönüllü formunu doldurarak, gerekli standartları sağlaması durumunda kitap okuyabiliyor. Seslendirilen kitaplar yine web sitesi üzerinden görme engelli okuyucuların kullanımına sunuluyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79