İnegöl Belediyesi görme engellilere "akıllı baston" dağıtacak

Başkan Alper Taban, görme engelliler için geliştirilmiş dünyanın en yenilikçi çalışmalarından biri olan akıllı bastonun görme engellilerin hayatını ciddi oranda kolaylaştıracağını söyledi. Alper Taban, akıllı baston projesinin görme engellilerin özgürlük alanlarını genişletmek için tasarlanmış bir proje olduğuna vurgu yaptı. Taban, geliştirilen akıllı bastonun engelleri algılayıp ikazda bulunabildiğini, göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engelleri kolaylıkla algılayıp uyardığını, aynı zamanda akıllı telefonla bağlanabilme özelliği sayesinde bluetooth ile cep telefonundaki akıllı baston uygulamasına bağlanabildiğini anlattı.

Taban, "Mobil uygulamalarla entegrasyonu da diğer önemli özellik olarak karşımıza çıkıyor. Google Maps bunun ilk örneklerinden biri. Şarj ile çalışan akıllı baston, engellilerin hayatını kolaylaştıracak. Engelleri ultrasonik sensör ile algılayan baston, titreşim motoruyla kullanıcıyı uyarıyor. Mobil uygulamaya entegre olan uygulamaların sağladığı servisler baston üzerinde bulunan touch pad ile telefonu cebinden çıkarmadan kontrol edilebiliyor. Bu akıllı baston, görme engelliler için geliştirilmiş dünyanın en yenilikçi akıllı bastonudur" dedi.

İnegöl'de ikamet eden bütün görme engelli fertlere akıllı baston temin edileceğini ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, "Vatandaşlarımızdan ricamız, akıllı bastondan faydalanmak istiyorlarsa İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezimize gelerek kayıt yaptırsınlar. Yanlarında kendilerine yardımcı olabileceklerini düşündükleri bir yakınlarıyla kimlik ve engelli raporlarını da getirmeleri durumunda kayıt alınacak. Böylece en kısa sürede akıllı bastonları temin edilerek, nasıl kullanacakları gösterilecek" dedi. - BURSA

İnegöl Belediyesi görme engellilere akıllı baston dağıtacak
İnegöl Belediyesi görme engellilere akıllı baston dağıtacak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79