Keçiören Belediyesi'nden engelliler için örnek okul

Keçiören Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, kisa süre sonra hizmete açilacak olan okulda, engellilerin sosyal hayata katilimi için birçok faaliyet düzenlenecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, egitimde engellilere yönelik firsat esitligini üst seviyelere çikarmayi hedeflediklerini belirtti.

Altinok, "'Engelli vatandaslarimizin önünde bulunan engelleri kaldirmak lazim' diyerek yapimina basladigimiz engelli okulu projemizi kisa sürede tamamlayacagiz. Ovacik'ta insa ettigimiz engelli okulumuza ailelerimiz engelli ebeveynlerini getirerek egitim hizmetimizden faydalanacaklar. Okulumuzun içinde aile egitim terapi odasi, bireysel çalisma odasi, sosyal faaliyet odasi, bakim odasi, dinlenme odasi ve çocuk oyun alanlari bulunacak." ifadelerini kullandi.

- "Engellilerimiz için sivil toplum kuruluslarimizla el ele çalistik"

Keçiören Ovacik'ta engelsiz egitim için kurulan okulun, örnek bir proje oldugunu aktaran Altinok, sunlari kaydetti:

"1994 yilinda ilk göreve geldigimizde engellilerimizi sosyal yasama dahil etmek için çesitli projeler gelistirerek sosyal belediyeciligi yukari tasidik. O yillarda engelli ve yasli hizmetlerine dair bir kurumumuz dahi yoktu, su anda Engelli ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürlügü'müz var. Bizler engellilerimiz için sivil toplum kuruluslarimizla el ele çalistik ve kurumlarimizin kurulmasi adina nefer olduk. 'Engelsiz sehirler', 'engelsiz kentler', 'engelsiz yasam' adi altinda çiktigimiz yolda bugün yasalarin degismesi ve engelsiz sehir hedeflerinin belirlenmesinde gayretlerimizin, emeklerimizin büyük katkisi olmustur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79