Üç engelliye 15 yıldır yemek ve sağlık hizmeti desteği veriyor

Mamak'ın Bahçeleriçi Mahallesi’nde yaşayan Songül Yalçınkaya (47) ve iki erkek kardeşi, çocuk felci nedeniyle küçük yaştan itibaren engelli olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldı. Anne ve babaları da küçükken vefat eden üç kardeşe uzun yıllar babaanneleri baktı. İki erkek kardeşten birisi iki yıl, diğeri ise üç ay önce vefat etti. Tek başına kalan Songül Yalçınkaya’ya şimdilerde yanına yerleşen yeğeni Hatice Aydoğan bakıyor. Mamak Belediyesi ise zorlu bir hayat öyküsüne sahip olan aileye 15 yıldır aralıksız yemek ve sağlık hizmeti desteği veriyor. Çocuklarıyla birlikte halasının yanına yerleşen Hatice Aydoğan, yaklaşık 5 yıldır engelli halası Songül Yalçınkaya ile birlikte yaşadıklarını söyledi. Mamak Belediyesi’nin desteği sayesinde büyük bir yükten kurtulduklarını belirten Aydoğan şöyle konuştu:

5 YILDIR BEN BAKIYORUM

“Babamlar 7 kardeş. 2 amcam ve halam çocukken geçirdikleri çocuk felci nedeniyle engelli olmuşlar. O zaman hastaneye götüren olmamış, bu durumda kalmışlar. Bir amcam iki yıl, diğeri üç ay önce hayatını kaybetti. Anne ve babaları da vefat ettiği için uzun yıllar babaanneleri baktı, o da vefat etti. Diğer 4 kardeşi başka şehirlerde yaşıyor. 4 sene ablam baktı, evlenince gitmek zorunda kaldı. Şimdi 5 yıldır ben bakıyorum. Halamın engelli maaşı var, aylık 750 TL para alıyoruz.

BİZİ YÜKTEN KURTARIYORLAR

Mamak Belediyesi’nden de düzenli yemek geliyor, Allah razı olsun bizi yemeksiz bırakmıyorlar. Mahalleden komşuların da desteğiyle geçimimizi sürdürüyoruz. Belediyeden yemeğin yanı sıra evde sağlık hizmeti de alıyoruz. Ekipler geliyor hasta olduğu zaman muayene ediyorlar. Bez ve diğer ihtiyaçları için rapor çıkarılması konusunda yardımcı oldular. Düzenli kontrol de ediyorlar. Her aradığımızda geliyorlar 15 yıldır aralıksız yemek veriliyor, bizi büyük bir yükten kurtarıyorlar.”

Anahtar Kelimeler:
Mamak Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79