Yıldırım Müzik Akademisi Yasir’e ışık oldu

Yıldırım Belediyesi Müzik Akademisi, engelli ve dezavantajlı bireyleri, salgın sürecinde de yalnız bırakmadı. Eğitimlerine online devam eden Müzik Akademisi, yüzlerce insanın bu eğitimlerden faydalanmasına olanak sağlayıp, hayatlarına dokunuyor. Müzik Akademisi’nin hayatını değiştirdiği isimlerden biri de görme engelli Yasir Bülbül. 2 ay gibi kısa sürede org çalmayı öğrenen Yasir, inancı ve azmiyle örnek oldu. Çocukluğundan bu yana evde bulduğu eşyalar ile müzik yapmaya çalışan Bülbül, şarkı söylemeyi de çok seviyor.

Anne Sülbiye Bülbül, Yasir’in müzikle kendini bulduğunu belirterek, “İlk etapta ‘uzaktan eğitim nasıl olacak?’ diye bir endişemiz oldu. Dersler başladıktan sonra yapılan eğitimlerden oldukça memnun kaldık. Oğlum çok sessiz sakin bir çocuktu. Müzikle kendini buldu diyebilirim. Çocuklarımızın toplum içinde belli bir yer edinmesine vesile olan ve bu süre zarfında bizlerin her daim yanında olan Yıldırım Belediyemize ve Başkanımız Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ederiz” dedi.

MÜZİK AKADEMİSİ İZ BIRAKIYOR

Yasir’in pandemi sürecinde aldığı online eğitim ile kısıtlı sürede elde ettiği başarıya kayıtsız kalmayarak kendisine bir org hediye eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da en büyük amaçlarının bir insanın hayatına dokunmak olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "Bu nedenle içinde insan yetiştirdiğimiz ortamlara ayrıca özen gösteriyoruz. Müzik Akademimiz de bu kurumlarımızdan birisi. Akademi öğrencilerimizden Yasir evladımızın çok önemli bir kulak ve işitme duyusu var. Kendisini çok kısa bir zaman diliminde kanıtladı. Yasir’in yolu uzun, ama müzik onun içinde var. Biz, evlatlarımızın neler başarabileceklerini görmek ve göstermek adına, onlarla yan yana yürüyoruz. Engel bir yokluk, yoksunluk veya zayıflık değil, sadece farklılık. İnsanımızın bunu bilmesini, yüreğinde hissetmesini istiyoruz. Yasir evladımız gibi birçok gencimizin hayatında da Müzik Akademisi’nin iz bırakmasını diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79