Google’dan görme engellilere özel klavye

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Google, akıllı telefonlarda görme engellilere özel Braille alfabesinin kullanılabileceğini duyurdu. Android sistemli telefonlarda Talkback özelliği altında kullanılan sanal klavye, görme engellilerin akıllı telefonlarda rahatça okuyup yazmasına olanak sağlayacak. TalkBack Braille klavyesi, Android ile doğrudan uyumlu olarak tasarlanmış bir sanal klavye. Bu klavye, yazı yazma amacınız ne olursa olsun hızlı ve kolay bir şekilde yazabilmenizi sağlayacak. Programı geliştiren Google ekibi, Braille geliştiricileriyle birlikte hareket etti. Böylece klavye, daha önce görme engelliler için geliştirilen klavyeleri kullanan kişilere oldukça tanıdık gelecek.

HER YERDE KULLANILABİLECEK

Braille alfabesi, altı noktanın kullanımı sayesinde harfleri yazmayı ve okumayı sağlıyor. TalkBack adlı uygulama, standart ifadeleri kullanıyor. Yani A yazacak olan kişiler 1 numaralı düğmeye, B yazacak olan kişilerse aynı anda 1 ve 2 numaralı düğmelere basıyor. Google yetkilileri, bu klavyenin her yerde kullanılabileceğini söylüyor. Ayrıca kullanıcılar, bu klavyeyi kullanarak satır ekleme, harfleri ya da kelimeleri silme ve metin ekleme şansına da sahip olacaklar. TalkBack Braille klavye, Android 5.0 ve daha güncel sürüm kullanan tüm cihazlarda kullanıma açık olacak. Tüm Android uygulamalarıyla uyumlu olarak çalışabilecek olan klavye, Braille grade 1 ve Braille grade 2 desteği sunacak ve ilk aşamada İngilizce olarak yayınlanacak. Klavyeye her ortamdan erişebilmek için Ayarlar'dan TalkBack’in açılması gerekecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79