2022 Engelli Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?

2022 engelli sağlık kurulu raporu almak için raporu alacak olan kişinin tüm gerekli belgeleri ve koşulları tamamlaması gerekmektedir. Belgelerin güncel verilerle hazırlanmış olması, gerçek bilgilerin sunulması raporu almak için önemli kriterler arasındadır.


Engelli Sağlık Kurulu Raporu Almak için Şartlar Nelerdir?


Engelli raporu olarak da kısaltılan sağlık kurulu raporu, belirli bir oranda engeli olan kişilerin alabileceği rapordur. Engellilik oranının en az %40 olması gerektiği bilinmektedir. Bu yüzdenin altında olan kişilere rapor verilmemektedir.

Kişinin, yönlendirme için verilen listede yer alan tüm branşlarda muayene olması ve sonuçları alması gerekmektedir. Doğru yerlere ödeme ve başvurular da tamamlandıktan sonra belirli bir süre içerisinde engelli raporu temini yapılabilir.


2022 Engelli Sağlık Kurulu Raporu Ücreti Ne Kadardır?


2022 engelli sağlık kurulu raporu ücreti belirlenirken yürürlükteki mevzuatta geçerliliği sürmekte olan fiyat dikkate alınmaktadır.


•    Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmenlik

•    Özürlük ölçütü sınıflandırması

•    Heyet raporu sonucu gibi kriterler kapsamında ücretler belirlenmektedir. Standart kurul ücretleri kapsamında 200-300 TL civarında ödeme yapılabilmektedir.


Engelli raporu başvurusu yapacak adayların aşağıdaki belgeleri hazırlaması gerekmektedir:


•    Kimlik belgesi

•    5 adet vesikalık fotoğraf

•    Sağlık muayene belgesi

•    Başvuru form belgelerini ve diğer evrakları tam olarak hazırlamalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79