ALO 144 Sosyal Yardım Hattı Nedir

Bakanın yapmış olduğu açıklamada vatandaşla Bakanlığın arasında bir köprü oluşturan engelli destek hattı sayesinde tüm engelli vatandaşlar rahatlıkla şikayetlerini ya da taleplerini iletebilirler. 

Alo 144

Sosyal Yardım Hattı

ALO 144 Sosyal Yardım Hattından Şikâyet İletme 

Alo 144 sosyal yardım hattı üzerinden şikayetlerini iletmek isteyen engelli vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açmış olduğu bu sistem üzerinden gereken tüm şikayetlerini dile getirebilmektedirler. Bakanlığın oldukça üzerinde durduğu projelerden birisi olan sosyal yardım hattı, engelli vatandaşlarımızın yalnız olmadıklarını devletlerinin her daim onların yanında olacağını göstermek amacıyla bu sistemi kurmuştur.  Buna göre engelli vatandaşlarımız bu hattı arayarak her türlü şikayetlerini rahatlıkla dile getirebilirler.

Sosyal Yardım Hattı Hangi Konularda Engelli Vatandaşlara Destek Sağlar?

Alo 144 sosyal yardım hattının ilgilendiği konular, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıyla ortak olarak yürütülen ve vatandaşların huzurunu kaçıran ve kişinin yardım almasını sağlayan her türlü olaydır. Buna göre ALO 144 sosyal yardım hattı üzerinden alınabilecek olan destekler şunlardır;

  • Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıyla ortak olarak yürütülen şartlı eğitim,
  • Sağlık yardımları,
  • Kömür yardımı,
  • Gıda yardımı,
  • Engelli yardımı,
  • Engelli aylığı konusunda detaylı bilgi alma,
  • Eşi vefat eden kadınların faydalanabilecekleri yardımlar,
  • Tüp bebek yardımı,
  • Barınma yardımı,

Gibi pek çok farklı konuda ALO 144 sosyal yardım hattından destek alınabilmektedir. Engelli vatandaşlarına neredeyse her konuda destek sağlamaktadır. Engelli vatandaşlarla adeta bir köprü görevi gören bu hat sayesinde her türlü ihtiyaç kolaylıkla giderilecektir.

ALO 144 Sosyal Yardım Destek Hattından Hukuki Destek Alınabilir Mi?

Alo 144 sosyal yardım hattından hukuki destek almak, ihtiyacı olan vatandaşlarımız için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Buna göre yapılan açıklamalar dikkate alındığında acil ihtiyaç kapsamında kolluk kuvvetleriyle ve hukuk sistemiyle vatandaşın iletişimi sağlanabilmektedir. Bu sayede Alo 144 sosyal yardım hattından hukuki destek almak ihtiyacı olan her vatandaş için mümkün olabilmektedir.

ALO 144 Sosyal Yardım Destek Hattından Psikolojik Destek Alınabilir Mi?

Alo 144 sosyal yardım hattından psikolojik destek almak, ihtiyacı olan vatandaşlarımız için mümkün kılınmıştır. Engelli vatandaşların her türlü psikolojik problemlerin de, gerek online psikologlar aracılığı ile gerekse bu birime bağlı olarak çalışan psikologlar aracılığı ile psikolojik destek alabilmek oldukça kolaydır. Alo 144 sosyal yardım hattından psikolojik destek almak isteyen vatandaşlarımız gerekli yönlendirmelerle gereken psikolojik desteği rahatlıkla alabilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79