2021 EKPSS 1101, 3001 ve 6225 nitelik kodları ne anlama geliyor?

Nitelik kodu adayların tercih yapacakları alana veya bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Engelli Memur Alımı tercihleri bugün itibariyle başladı. Tercih yaparken adayların KPSS nitelik kodlarını dikkate almaları önem arz ediyor.

1101 NİTELİK KODU NEDİR, 1101 KODU NE ANLAMA GELİYOR?


ÖSYM tarafından açıklanan KPSS başvuru kılavuzunda 1101 nitelik kodu açıklaması “Cinsiyeti Erkek Olmak” olarak belirtilmiştir. 1101 nitelik kodu bulunan kadro ve pozisyonlara sadece erkek adaylar başvuru yapabilmektedir.

Adayların başvurularını gerçekleştirirken nitelik kodlarına dikkat etmesi gerekmektedir. 1101 nitelik kodu da ilgili kadro ve pozisyonun sadece erkek adaylara açık olduğunu anlamına gelir. Kadın adaylar ise kendilerine uygun olan kodun karşısındaki kadro ve pozisyonlara başvuruda bulunabilirler

NİTELİK KODLARI LİSTESİ


1103 nitelik kodu; Cinsiyeti kadın olmak.

3001 nitelik kodu; Bölüm fark etmeksizin Meslek yüksekokullarının herhangi bir ön lisans programından mezun olmak şartını gerektiriyor.

6225 nitelik kodu ise M.E.B. onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olma şartı bulunduruyor.

EKPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin internet adresinden (www.osym.gov.tr) yayımlanan tercih kılavuzuna göre gerçekleştirebilecek.

Adayların, tercih kılavuzunda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için öğrenim düzeylerine göre 2018-EKPSS veya 2020-EKPSS'ye girmiş ya da 2018-Kura veya 2020-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekiyor.

Adaylar tercih işlemlerini; 13-19 Ocak arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 19 Ocak saat 23.59'a kadar yapabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79