ALO 144'ten Hangi Hizmetler Alınabilir?

144 Sosyal Yardım Hattı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize edilen bir hizmettir. Vatandaşlarımız Alo 144 aracılığı ile Bakanlığa çeşitli yardım konularında talepte bulunabiliyorlar.

Alo 144 hangi alanlarda nasıl hizmet veriyor haberimizden öğrenebilirsiniz.

Kürtçe ve Arapça bilen personel bu dillerde gelen çağrıları cevaplandıran Alo 144 Sosyal Yardım Hattı hafta sonu ve resmi tatil günleri hariç olmak üzere hafta içi 08:00 - 21:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Alo 144 Hattına yurt içinden yapılan aramalar ücretsizdir.

Alo 144 hafta içi vatandaşlara himzet veren bir sosyal yardım hattıdır. Çeşitli konularda yardım ihityacı olanlar Alo 144 sayesinde bu taleplerini, sorunlarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına iletebiliyorlar. Birden fazla dilde destek verebilme imkanına sahip olan Alo 144 vatandaşlar için özellikle şu günlerde hayati fonksiyonlar üstlenebiliyor.

Alo 144 Sosyal Yardım hattının çalışma saatleri şöyle; Hafta sonu ve resmi tatil günleri hariç olmak üzere hafta içi 08:00 - 18:00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet vermektedir.

Sosyal yardım hattı hangi konularda yardımcı oluyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen şartlı eğitim/sağlık yardımları, kömür yardımı, gıda yardımı, engelli aylığı, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar, barınma yardımı, doğum yardımı vb. yardımlar ile proje destekleri hakkında yapılan her türlü talep, öneri ve şikâyetler alınmakta, veri tabanı incelenerek arayan kişiye başvurusunun durumu hakkında bilgi verilmekte, ilgili İl/İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yönlendirme yapılmaktadır.

Alo 144'e mesaj atılabiliyor mu?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerinin daha etkin verilebilmesi için tüm mobil ve sabit telefon operatörleri ile yazışma yapılarak, vatandaşlarımızın Alo 144 Hattı’na ücretsiz mesaj (sms) gönderilebilmektedir. Özellikle işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, tüm cep telefonu operatörlerinden ad soyad, T.C kimlik numarası ve taleplerini içeren mesaj yazarak 144 numarasına gönderebilmekte, talepler ilgili personel tarafından değerlendirilerek telefon veya sms ile vatandaşlara geri dönüş yapılarak bilgi verilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile hizmet vatandaşlar arasında köprü görevini üstlenecek olan Çağrı Merkezlerinde; kaliteli ve kontrollü bir iletişimin sağlanması, teşkilatlarımızın iş yükünün hafifletilmesi, verimliliğin arttırılması, düzenli ve sürekli veri akışının sağlanması, hizmetlerin iyileştirilmesi için geribildirim ve vatandaş memnuniyetini arttırmayı hedeflemekteyiz.

İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız 0 549 441 2 144 hattını arayarak işaret dili bilen bakanlık personelleri ile görüşme yapabilirler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHMET AKSOY 4 yıl önce

144 hattını bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu
ALLAH'IM DEVLETİMİZE ZARAR Vermesin.

Avatar
İBRAHİM 4 yıl önce

BEN. PARA. YARDIM. ALMAK. İSTİYOM

Avatar
Derya susoy 4 yıl önce

Eşim hasta çalışamıyor cocklarm ihtiyaçlarını alamıyorum çocukların evim kira çöz zordumdayim

banner78

banner79