Annesi intihar eden SMA hastası bir yaşındaki Muzaffer Emin destek bekliyor

 Bir çocuğunu 10 yıl önce SMA Tip 1 hastalığından kaybeden anne Emine Kiraz'ın, girdiği bunalım sonucu intihar ederek yaşamına son vermesi üzerine kampanya başlatıldı. Kampanya ile ilgili Eskişehir Bilecikliler Derneği’nde açıklama yapıldı.

Basın açıklamasına katılan Baba İsmail Kiraz, bir yaşındaki Muzaffer’in 3,5 aydır yoğun bakımda olduğunu söyleyerek, “Muzaffer’ime umut olalım. Muzaffer’im daha çok küçük” dedi.

‘KAMPANYAYI BÜYÜTECEĞİZ’

Muzaffer Emin Kiraz için başlatılan kampanya Eskişehir Bilecikliler Derneği ve Umuda Doğru Bir Işık Derneği tarafından yürütülecek. Kampanyayı Eskişehir dışına taşıyacaklarını belirten ESBİL-DER Başkanı Ahmet Saraç, “Bugün burada Muzaffer bebeğimize bir umut olmak için bir kampanya başlatıyoruz. Eskişehir Bilecikliler Derneği olarak hemşerimizin yanındayız. Türkiye’nin diğer illerinde bulunan Bilecikli hemşerilerimizle de görüştük. İstanbul, Tuzla, Ankara, Bursa gibi illerde bulunan Bilecikliler derneği başkanları hemşerimizin yanında olduklarını beyan ettiler ve destek olacaklarını ifade ettiler. Kampanyayı Eskişehir dışına taşıyacağız” diye konuştu.

‘EŞİM HEP ÇOK KORKTU’

Muzaffer’in 3,5 aydır yoğun bakımda olduğunu anlatan baba İsmail Kiraz, herkesin kampanyaya destek olmasını istedi. Muzaffer’in iğne ile beslendiğini ve çok acı çektiğini söyleyen Kiraz, “ESBİL-DER ve Umuda Doğru Bir Işık Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Muzaffer SMA Tip 1 kas hastası. Bir yaşında. Şu an Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yoğun bakımında yatıyor. Şu an Muzaffer’im iğneyle besleniyor. Muzaffer’ime umut olalım. Muzaffer’im daha çok küçük” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşamına son veren eşi Emine Kiraz hakkında da konuşan İsmail Kiraz, “Keşke devlet elinden tutsa da hiçbir ana, baba böyle bir şey yaşamasa. Çok zor. Çok para toplanması gerekiyor. Hep sıkıntı, stres. Eşim hep korktu. Biz asgari ücretle normal çalışıyoruz. Ya para çalınırsa ya bir şey olursa diye hep korktu. Çocuk iyileşemeyecek diye korktu. Çok zorlandı” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79