Annesini öldüren engelli gençten kan donduran sözler

60 yaşındaki Hediye Bayır, 33 yaşındaki engelli oğlu Cem Bayır ile İstanbul Sultangazi'de ikamet ediyordu. Geçtiğimiz günlerde genç adam, annesine evlenmek istediğini söyleyip, annesinden kendisine bir kız bulmasını istedi. İddiaya göre annesinin evlilik meselesine farklı yaklaşıp kendisine yakışmayan birisi ile evlendireceğini düşünen genç adam bu durumu kabullenemedi. Özel durumu nedeniyle meseleyi farklı yorumlayıp annesine gizli husumet besleyen Bayır, durumu içselleştirerek annesini öldürmeye karar verdi.

ANNESİNİ ONLARCA KEZ BIÇAKLADI

Uyumakta olan annesini öldürmek isteyip fakat cesaret edemediği için o gün vazgeçen Cem, bir plan daha yaptı. Plan dahilinde 28 Ağustos günü, annesinin yeniden uyumasını bekleyen genç adam, gece üç sularında evin mutfak bölümünden aldığı bıçak ile yatağında uyumakta olan annesine bıçağı sapladı. Bıçak darbesi üzerine uyanan annesinin yapma demesine rağmen eylemine devam edip bıçağı vücudunun değişik bölgelerine onlarca kez saplayan genç, annesinin ölümünden emin olduktan sonra bıçağı olduğu yere bırakıp ellerini banyoda yıkadı ve 155 polis telefonunu arayıp kendisini ihbar etti.

'EVLİLİK İSTEĞİMİ YERİNE GETİRMEDİ, ÖLDÜRDÜM'

Gözaltına alınan Cem Bayır, engelli olduğu için günlük ilaç kullandığını, işsiz olduğunu ve bugüne kadar hiç çalışmadığını, annesinin emekli maaşı ile geçindiklerini belirtti. Evlenmek istediğini annesini söylediğinde annesinin "tamam birini buluruz" diyerek ertelediğini, bu durumun kendisini yaraladığını, daha sonra kendisinden yaşça büyük birisiyle evlendirmek istediğini belirtti. Evlilik yaşı geldiği halde annesinin bu konuda yardımcı olmamasına içerleyip kızdığını, kendisinden 10 yaş büyük olduğundan yakıştıramadığını söylediği bu kişiyi teklif ettiğini, bu duruma çok içerlediğini ve annesine öfke duyup onu öldürmeye karar verdiğini anlattı. Plan dahiilinde annesini defalara bıçaklayarak ölmesini beklediğini anlatan genç adam, ifadesi sonrası Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.



AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cem bayır hakkında, 'Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Akrabayı Kasten Öldürmek' suçundan dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, hastalığının fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini önemli derecede azaltmış olup olmadığı ve kişinin davranışları üzerindeki etkilerini saptamak için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan rapor aldırılması gerektiği kaydedildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen genç adam, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79